Sztrájkra készülnek a jövő héten a Ryanair pilótái

Sztrájkra készülnek a jövő héten a Ryanair pilótái

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A londoni és a dublini járatokat érintheti a munkabeszüntetés.

A Ryanair 5500 brit pilótája is csatlakozott az ír szakszervezet által meghirdetett jövő heti sztrájkhoz, így augusztus 22-23-án 48 óráig a dublini és a londoni bázisról induló és oda érkező járatoknál is fennakadások lehetnek. Ha az akció sikertelen lesz, szeptember 2-4 között megismételhetik.

A pilóták 172 ezer eurós éves bérük 101 százalékos emelését szeretnék kiharcolni – ráadásul egy olyan időszakban, amely nem éppen rózsás a légitársaság számára. A Ryanair vezetője, Michael O’Leary július végén videóüzenetben jelentette be, hogy 900 pilóta és légiutas-kísérő elbocsátására kényszerül a cég, mivel egyelőre nem tudja használni a flottájához tartozó Boeing 737 Max gépeket.

A Ryanair nem nyugodott bele a sztrájkba, az Irish Times arról számol be, hogy a cég jogi úton igyekszik megakadályozni a munkabeszüntetést, mondván a szakszervezetek még nem használták ki az egyeztetés minden formáját.

Azt egyelőre pontosan nem tudni a Guardian szerint, mely járatokat érint a sztrájk, annál is inkább, mivel nem tudni, a pilóták mekkora hányada veszi fel mégis a munkát.

Hozzászólások