szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyarok egészségi állapota lesújtó, és az üvegházgázok kibocsátása is nőtt.

Bár jó úton halad fenntarthatósági céljai felé Európa, Magyarország több területen is lemaradt - olvasható az eheti HVG-ben.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a fenntartható fejlődéssel foglalkozó jelentése szerint az uniós polgárok ugyan egyre egészségesebb életmódot folytatnak és nőtt a várható élettartam is, a magyarok továbbra is élen járnak az elhízottságban, hátul kullognak a várható élettartam tekintetében, és toronymagasan vezetik a krónikus betegségekből fakadó halálozásokról számot adó listát.

Európai szinten is vannak aggodalomra okot adó adatok, mert még mindig túl sok energiát használnak a polgárok, lassult a megújuló energiaforrások térnyerése, egyre több hulladék keletkezik és nem vált fenntarthatóbbá a természeti kincsek felhasználása sem. Ezzel együtt Magyarországon is nőtt az energiaimport-függőség és az üvegházgáz-kibocsátás is, de nőtt a dolgozói szegénység kockázata, és egyre jobban kinyílik a jövedelmi olló is.

További részletek és staisztikák az eheti HVG-ben olvashatók!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarosan elkészül Roman Abramovics új megajachtja, amely 180 milliárd forintba kerül

Hamarosan elkészül Roman Abramovics új megajachtja, amely 180 milliárd forintba kerül

Izrael mégsem küld ajándék vakcinákat Magyarországra

Izrael mégsem küld ajándék vakcinákat Magyarországra

A válásáról beszélt az amerikai first lady

A válásáról beszélt az amerikai first lady