szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A focicsapatok után a közhivatalok alkalmazottainak öltöztetéséről is gondoskodna Orbán Viktor mindenható állama – írja e heti számában a HVG. A lap információi szerint a kormányfő lányához közel álló divatügynökség mentoráltjai részt vehetnek a közszféra dolgozóinak szánt darabok tervezésében.

"Az állami szerepvállalás a divatban csak itthon tűnik szokatlannak, számos országban ez bevett gyakorlat"  mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Dizájn Ügynökség (MDDÜ) igazgatója a Magyar Nemzetnek. A divat két éve került a Fidesz és személy szerint Orbán Viktor kormányfő érdeklődésének homlokterébe. Akkor 2 milliárd forintos költségvetési támogatással megerősítették a Magyar Turisztikai Ügynökség égisze alatt működő divatügynökséget, amelynek élére – havi 2 milliós fizetéssel – Orbán Ráhel barátnője, Bata-Jakab Zsófia került.

Rövid regnálása óta a divatügynökség eljutott oda, hogy lényegében az egész ágazatot lefedő szervezetté vált. Idén tavasszal lezárult az első mentorprogramja, amit azóta újabb követett. A Budán, az Istenhegyi út egyik patinás villájában berendezkedett divatügynökség egyengeti azok útját is, akik nemcsak nevet, de jelentős megrendeléseket is szeretnének magukénak tudni. Most például a Nemzeti Infokommunikációs Zrt. formaruhatervezésre szóló pályázatára toborozzák a fiatal tehetségeket. A HVG egyik forrása úgy tudja: az összes közhivatali dolgozó öltöztetése is a tervek között szerepel. A divatügynökség tájékoztatása szerint náluk ilyen stratégia nem készült.

További részletek a HVG e heti számában, amelynek Fókuszában Schmidt Mária szerepel.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kezdünk kifogyni a magyar alkotásokból - de ennél nagyobb baj is van a műkincspiacon

Kezdünk kifogyni a magyar alkotásokból - de ennél nagyobb baj is van a műkincspiacon

Másfél évet kapott a férfi, aki kormányhivatali dolgozót akart megvesztegetni

Másfél évet kapott a férfi, aki kormányhivatali dolgozót akart megvesztegetni

Mutatjuk, milyen maszkokat NEM kell hordani a koronavírus-járvány idején

Mutatjuk, milyen maszkokat NEM kell hordani a koronavírus-járvány idején