Borkai ügyvédje a vízügynek is dolgozik, területek megszerzésével bízták meg

Borkai ügyvédje a vízügynek is dolgozik, területek megszerzésével bízták meg

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem csak a győri önkormányzattal és az egyetemmel szerződött a Borkai-ügyben ismertté vált ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán a győri székhelyű vízügyi igazgatóságnak is dolgozott.

A Borkai Zsolt botrányában felbukkant ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán a győri önkormányzat, illetve a volt polgármester jogi képviseletét látta el, illetve szerződése van a Széchenyi István Egyetemmel is. Most előkerült egy újabb közpénzes megbízása, a napi.hu cikke szerint a a Belügyminisztérium felügyelete alá tartozó, győri székhelyű Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és a szombathelyi székhelyű Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság is megbízta jogi feladatokkal.

A szerződést tavaly májusban kötötték meg a "Rába-völgy projekt, a térség árvízvédelmének kiépítése" projektben területszerzéshez kapcsolódó jogi szolgáltatás nyújtásáért, és előreláthatóan 2020. december 31-ig érvényes. Mindezért Borkai Zsolt ügyvédjének összesen nettó 19,5 millió forint jár.

A cikk szerint Rákosfalvy feladata volt a magyar állam részére az ingatlantulajdonosoktól adásvételi szerződésekkel, kisajátítási eljárásokkal megszerezni a Rába-projekthez szükséges területeket.

Az árvízvédelmi projekt egyébként uniós beruházás, az összértéke 3 milliárd 590 millió forint.

Rákosfalvy neve Borkai Zsolt szex- és korrupciós botránya miatt került előtérbe, de egy évekkel ezelőtti, botrányos telekügyben bukkant fel először: ahogy azt a hvg.hu feltárta, egy offshore hátterű cég, az SR Group SA az önkormányzat ügyvédjének, Rákosfalvy Zoltánnak a segítségével jutott hozzá olyan győri földterületekhez, amiket később jelentős haszonnal tudott értékesíteni az Audinak.

Hozzászólások