szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szakszervezet szerint a Budapesti Közlekedési Központ ráuszította az utasokat a sofőrökre. Arra kérték a járművezetőket, hogy ők is tegyenek bejelentést a BKK-nál, ha atrocitás éri őket.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKV) közleményt adott ki, miután a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kvázi a nyilvánosság előtt rászólt a sofőrökre, hogy legyenek udvariasak az utasokkal. Utóbbiakat arra kérték, ha nemkívánatos magatartást tapasztalnak a munkatársak részéről, arról tegyenek bejelentést a BKK ügyfélszolgálatán.

Az EKV erre válaszul most nekiment a BKK-nak. Azt írják, hogy a cég megalakulása óta gyakran vitatható körülmények között ellenőrzi a munkavégzésüket, nem törődve az őket folyamatosan érő verbális és fizikai támadásokkal. Egyenesen azzal gyanúsítja a szakszervezet a BKK-t, hogy rájuk uszítja az utasokat, biztatva őket feljelentések megtételére. Az EKV szerint inkább az utazási feltételek betartására kellene nagyobb figyelmet fordítania a megrendelőnek.

Azt is hozzátették, hogy a BKK-nál nincsenek tisztában azzal, mennyi támadás éri a dolgozókat, mint ahogy azzal sem, hogy szerintük a konfliktusok döntő része nem abból ered, hogy a járművezetők nem viselkednek megfelelően.

Az EKV most arra kéri a sofőröket, hogy amennyiben atrocitás éri őket, azt jelezzék a BKK panaszvonalán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálra gázolt a vonat egy nőt Dorognál

Halálra gázolt a vonat egy nőt Dorognál

Az NNK virológusa szerint nem kizárt, hogy a brit mutáció miatt módosítani kell a vakcinákon

Az NNK virológusa szerint nem kizárt, hogy a brit mutáció miatt módosítani kell a vakcinákon

A Szegedi Tudományegyetem díszdoktora lesz Karikó Katalin

A Szegedi Tudományegyetem díszdoktora lesz Karikó Katalin