Cigarettacsempészekre csapott le a NAV, végül találtak 33 kiló füvet is

Cigarettacsempészekre csapott le a NAV, végül találtak 33 kiló füvet is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az adóhatóság nyomozói épp akkor csaptak le a pomázi raktárra, amikor a csempészek "árut" pakoltak.

Több mint 30 kiló marihuánát és 13 millió szál csempészcigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy pomázi raktárban. Az ipartelepet már régóta szemmel tartották, az elkövetőkre egy nagyobb szállítmány „fűrészáru” felpakolásakor csaptak le.

A NAV közleménye szerint a nyomozók egy rétegelt lemezzel megrakott kamion preparálása közben jelentek meg a helyszínen. Az elkövetők ijedtükben az adózatlan cigarettával teli raktárba zárkóztak, és annak egyik oldalsó ablakán kimászva próbáltak meglépni.

A NAV munkatársai megállapították, hogy a rétegelt lemezlapok tömbjeit a csempészek belül kivágták és épp a kialakított üregbe kezdték elrejteni a raktárban felhalmozott cigit, amikor megzavarták őket.

A raktárban összesen 12 708 660 szál adójegy nélküli, Regina American Blend márkájú cigit találtak, egy elzárt részből pedig 32,7 kiló marihuána és egy NAV-végrehajtás elől elrejtett luxusautó is előkerült.

A nyomozók menekülés közben elfogták az elkövetőket. Valamennyiüket gyanúsítottként hallgatták ki, majd a bíróság elrendelte három magyar és egy szlovák állampolgár letartóztatását. A NAV a csempészcigit lefoglalta, a megtalált marihuánát pedig átadta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak.

Az elkövetők csak a csempészcigarettával több mint 600 milliós kárt okoztak a költségvetésnek, amiért akár 10 év szabadságvesztést is kaphatnak.

(Képünk illusztráció)

Hozzászólások