szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tervek szerint ősszel már használhatjuk is őket.

Bemutatta BKV, milyenek lesznek a 3-as metró déli szakaszának állomásai. Ezeken tavaly március óta dolgoznak, és a tervek szerint ősszel adják majd át a forgalomnak.

A Népliget, az Ecseri út, a Pöttyös utca és a Határ út metróállomására rá sem lehet majd ismerni, a BKV közlése szerint a nemrég megújult Kőbánya-Kispest végállomáson jelentős változás nem várható.

Népliget

©
©

Ecseri út

©
©

Pöttyös utca

©

Határ út

©
©

A hivatalos tájékoztatás szerint az építészeti tervezés fő célkitűzése az utasforgalmi terek általános műszaki és esztétikai megújítása, frissítése, a vonalra jellemző újszerű arculat kialakítása volt, az állomások egyedi jellegének részbeni megtartásával.

Ahogy korábban megírtuk, a metróvonal középső, belvárosi szakaszának rekonstrukciója akkor kezdődik, amikor a délié lezárul, négy belvárosi megállót azonban már korábban lezárnak. Márciustól megállás nélkül haladnak át a szerelvények az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson, júliustól pedig a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomást is hasonló módon lezárják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!