szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég vezérigazgatója szerint a postai szolgáltatók a világon mindenhol "szenvednek".

A postai szolgáltatóknak földrajzi és személyi megkülönböztetés nélküli szolgáltatást kell nyújtaniuk, ezt azonban gazdasági alapon sokszor nem lehet megtenni. Az Európai Unió emiatt olyan támogatási rendszer hozott létre, amely lehetővé teszi a tagállamoknak, hogy támogassák saját szolgáltatójukat. A támogatási összeget viszont 2014-ben állapították meg, az azóta ugyanannyi – magyarázta a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója az M1-en pénteken. Schamschula György hozzátette: a bérek eközben negyven százalékkal emelkedtek, a keretösszeg viszont nem követi a növekedést.

A vezérigazgató azt is mondta, hogy a posta üzemi szinten veszteséges vállalat, mert az alaptevékenységéhez kötődő árbevétel alacsonyabb, mint a feladatok elvégzéséhez szükséges pénz.

A postai szolgáltatók a világon mindenhol „szenvednek”, mert az iparág sokat változott az elmúlt években, például egyre kevesebb levelet küldenek az emberek, és a csekkforgalom is hanyatlik – jegyezte meg.

Ahogy megírtuk, a hétfői bértárgyaláson nem sikerült egyezségre jutnia a Magyar Posta vezetőségének és a postás szakszervezeteknek. Ezért utóbbiak szombatra tüntetést hirdettek Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodája elé.

Schamschula a mostani interjúban azt mondta, a jövő hétfőn folytatják a tárgyalásokat.

Postástüntetés jöhet szombaton

A Magyar Posta vezetősége és a szakszervezetek közötti hétfői bértárgyalás sem vezetett eredményre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: #freenavalny feliratot fújt a külügyminisztérium elé Fekete-Győr, Hadházy és Szél

Videó: #freenavalny feliratot fújt a külügyminisztérium elé Fekete-Győr, Hadházy és Szél

Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Félmilliárdot ad a kormány, hogy még több instant tésztaleves készülhessen Kecskeméten

Félmilliárdot ad a kormány, hogy még több instant tésztaleves készülhessen Kecskeméten