szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Béremelési javaslattal állt elő a Magyar Posta vezetése a szakszervezetek felé a hétfői tárgyaláson. Mindezt annak ellenére tették, hogy az Európai Bizottság még nem engedélyezte a fizetésemeléseket.

Komoly elmozdulás történt a Magyar Posta és a szakszervezetek között zajló bértárgyalásokon. Az mfor.hu információi szerint a hétfői megbeszélésen már alapbérfejlesztésre is tett ajánlatot a posta, de ezt a jelenlegi formájában nem fogadták el a szakszervezetek. A cikk szerint a dolgozók éves szinten legalább 10 százalékos béremelést szeretnének, de az állami cég még nem ilyen ajánlatot tett, ezért a tárgyalás a felek között egy esetleges figyelmeztető sztrájk ideje alatti elégséges szolgáltatásról is folyik.

Korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt egy Kormányinfón, hogy bár a postai dolgozók méltatlanul keveset keresnek, de csak Európai Bizottsági hozzájárulással lehet emelni a béreket, ezért a kormány levélben kért erre engedélyt.

Az mfor.hu szerint Brüsszel eddig nem hagyta jóvá, hogy a kormány többlet állami támogatással rendezze a postások bérét, de uniós engedély nélkül is kormányzati hozzájárulást kapott a Magyar Posta vezetősége ahhoz, hogy béremelést ajánljanak a szakszervezeteknek. Korábban csak egy egyszeri juttatást ajánlottak a dolgozóknak, de azt az érdekképviselet nem fogadta el.

A postai dolgozók június közepén tüntettek is a béremelésért, több százan Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodája elé vonultak, hogy egy petíciót adjanak át.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkezdődött a népszavazás Olaszországban

Elkezdődött a népszavazás Olaszországban

Egy 16 éves diák segített a kecskeméti közgyűlésnek, mert nem ismerték az önkormányzati törvényt

Egy 16 éves diák segített a kecskeméti közgyűlésnek, mert nem ismerték az önkormányzati törvényt

Készül a második családvédelmi akcióterv, de ennél többet nem tudni róla

Készül a második családvédelmi akcióterv, de ennél többet nem tudni róla