szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vád hazugság és csalás.

A McDonald’s beperli korábbi vezérigazgatóját, Steve Easterbrookot, akit tavaly ősszel rúgtak ki. Egy vizsgálat szerint ugyanis egyértelmű bizonyítékot találtak arra, hogy hazudott és csalást követett el – írta a New York Times.

Easterbrooktól 8 hónapja váltak meg, mivel szexuális tartalmú üzeneteket küldött egy beosztottjának. A vezérigazgató bocsánatot kért, de több tíz millió dolláros kompenzációval sétált el. Bevallása szerint megegyezése alapuló volt a kapcsolat, fizikai kontaktus nem történt közte és egyetlen alkalmazott között sem.

Múlt hónapban azonban egy névtelen bejelentés érkezett, amely szerint a vezérigazgató egy másik alkalmazottal folytatott szexuális viszonyt, míg a cégnél dolgozott. Emiatt indít pert ellene a McDonald’s csalás és hazugság miatt. A nyomozás - és Easterbrook céges levelezése - rávilágított arra is, hogy három McDonald's alkalmazottal is szexuális kapcsolatban volt egy évvel azelőtt, hogy kirúgták.

A per a The New York Times szerint azért is jelentős, mert rendkívül ritka, hogy egy vállalat nyíltan szembeszáll korábbi, sikeres vezetőjével, a leggyakrabban a „zárjuk le és felejtsük el” hozzáállás jellemzi az eseteket.

Egyébként szó sincs róla, hogy egyedüli eset lett volna ez az étteremláncnál: idén májusban a szakszervezeti szövetség állította azt, hogy a McDonald’s-nál több száz nemi erőszak és szexuális zaklatási ügy történt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyarok kétharmada hajlandó lenne beépíttetni magába valamit, hogy tökéletesebb legyen a teste

A magyarok kétharmada hajlandó lenne beépíttetni magába valamit, hogy tökéletesebb legyen a teste

Elkezdődött a népszavazás Olaszországban

Elkezdődött a népszavazás Olaszországban

Mekkora havi törlesztője lehet egy használt autónak?

Mekkora havi törlesztője lehet egy használt autónak?