szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lőtérrel is rendelkező sportlétesítményekből többek közt Kecskeméten és Pécsen is lesz egy.

Tizenegy újabb honvédelmi sportközpont kialakításáról döntött a kormány egy, a keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint. A 444.hu azt írja: a kormány tavaly karácsonykor is bejelentett öt ilyen központot, a 11 újabb ezen felül épül majd.

A honvédelmi sportközpontok lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amelyek „közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak”.

A mostani kormányhatározat alapján ilyen sportközpont épül majd Kisvárdán, Körmenden, Nagykanizsán, Berettyóújfalun, Pécsen, Sárospatakon, Makón, Szekszárdon, Székesfehérváron, Kecskeméten és Zalaegerszegen. A tavaly kijelölt öt helyszín Balassagyarmat, Újfehértó, Szarvas, Szigetvár és Baja volt.

A 444.hu megjegyzi: Simicskó István hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos júniusban arról beszélt, hogy valamennyi járásban épül majd honvédelmi sportközpont, amelyek egyik célja egy "sportolónemzet felépítése".

Soha ilyen sok pénzből nem gazdálkodhatott a honvédség

Az ideinél 30 százalékkal nagyobb összeg jut rá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átnézték 34 ország átutalásainak adatait, az eredmény: fontos a nagylelkűség

Átnézték 34 ország átutalásainak adatait, az eredmény: fontos a nagylelkűség

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Hatalmas katonai szállítógépeket vásárolhat Magyarország

Alpaka rohant a pályára egy angol focimeccsen

Alpaka rohant a pályára egy angol focimeccsen