szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Múlt héten esett be a 360-as euróárfolyam fölé a forint, azóta pedig nem tud kiszabadulni onnan.

Hétfő délután már 363,46 forintba is került egy euró, kedd reggel pedig szinte változatlanul 363,41 forintot kértek a közös fizetőeszközért, így továbbra sem tud visszaerősödni a korábbi szintekre a magyar fizetőeszköz.

A gyengülés nem kizárólag a forintot érinti, a koronavírus-járvány miatt Közép-Európa többi devizája is gyengül, hiszen válság idején a befektetők jobban szeretik a biztonságosabb eszközöket, például az eurót, a dollárt vagy éppen az aranyat.

A forint sorsába az Magyar Nemzeti Bank kedden beleszólhat, hiszen délután jelenti be, hogy hozzányúl-e az alapkamathoz – ez, valamint a döntés indoklása mozgathatja az árfolyamot.

A történelmi mélypont április 1-jén volt, akkor 369,5 forintba is került egy euró – ennek a felhatalmazási törvény okozta politikai bizonytalanság volt az oka, valamint az, hogy azokban a napokban csak ígérgette a kormány, hogy valamit majd bejelentenek a gazdasági intézkedésekből, de az érdemi lépésekre még várni kellett. Az egy napon belüli középárfolyam is akkor, április 1-jén és 2-án volt a leggyengébb, 364,57, valamint 364,42.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak

Testvérharc: elektromos és benzines Mazdákat eresztettünk egymásnak

Kásler újabb kórházakat jelölt ki a koronavírusos betegek kezelésére

Kásler újabb kórházakat jelölt ki a koronavírusos betegek kezelésére