szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Jövő februárban lett volna a világhírű karnevál, melyet a szervezők új dátum kijelölése nélkül elhalasztanak. Az ok: aligha lesz koronavírus elleni oltóanyag addig.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Milliókat vonz minden évben a karnevál Rio de Janeiróban, ahol a távolságtartás sohasem volt igazán jellemző. A Covid–19 viszont mindenkit erre kényszerít Brazíliában is, ahol igen magas a fertőzöttek és a halottak száma: Brazília a második ezen a szomorú listán az Egyesült Államok mögött.

Az USA-ban nemrég haladta meg a 200 ezret a halottak száma, Brazíliában ez 138 ezer, miközben a vírusfertőzöttek száma meghaladta a 4,5 milliót. Jair Bolsonaro elnök kezdetben Donald Trump amerikai kollégájához hasonlóan igyekezett elviccelni a járványt, később azonban maga is elkapta a vírust és bár felépült, a munkaképességét még nem nyerte teljesen vissza.

Rióban a szambaiskolák szövetsége, a Liesa szervezi a karnevált, melynek elnöke, Jorge Castanheira szomorúan jelezte, hogy nem tudnak februárra felkészülni a jelenlegi körülmények között. Sőt, még új időpontot sem tudnak mondani, mert oltóanyag hiányában nagyon nagy a bizonytalanság – számol be a BBC.

De nem Rió az egyetlen halasztó, Sao Paulóban, Brazília gazdasági fővárosában nyolc hónappal a tervezettnél később rendezik meg a nagy parádét. Márpedig az országnak gazdaságilag is igen fontosak a karneválok, ahol jellemzően több millió turista költekezik lelkesen, ami hozzájárul ahhoz, hogy Brazília GDP-jének a 8 százalékát hozza a turizmus. Ez persze még a koronavírus-válság előtt volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amerikai professzorok: Orbánt a hatalom érdekli, ehhez csak eszköz a vallás

Amerikai professzorok: Orbánt a hatalom érdekli, ehhez csak eszköz a vallás

Ez 15%-kal növeli az esélyét annak, hogy belehal a koronavírus-fertőzésbe

Ez 15%-kal növeli az esélyét annak, hogy belehal a koronavírus-fertőzésbe

Meghackelték Trump hivatalos kampányoldalát

Meghackelték Trump hivatalos kampányoldalát