szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tíz dózis minta érkezik Magyarországra az orosz oltóanyagból.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon megosztott egy videót az Amerikai Kereskedelmi Kamara online üléséről szerdán. Az ülésen szó volt a koronavírus-járványról is, Szijjártó azt mondta, "mindannyian tudjuk, hogy ennek a helyzetnek az igazi megoldása a vakcina lesz, és e tekintetben minden irányba folytatunk tárgyalásokat. Éppen ezért szeretném tájékoztatni önöket, hogy mi leszünk az első ország, amely csütörtökön az orosz vakcinából mintákat kap."

A külügyminiszter azt is hozzátette, hogy tízdózisnyi minta érkezik Magyarországra, amelyeket a hivatalos laboratóriumokban vizsgálnak majd meg. A tesztek eredménye dönti majd el, hogy vásárol-e Magyarország az orosz vakcinából.

Szijjártó ugyanakkor azt is elmondta, hogy a kormány együttműködési megállapodást kötött a kínai vakcinagyártóval is, és részt vesz az ellenszer kifejlesztésének európai projektjében.

A külügyminiszter a múlt héten arról beszélt, hogy napokon belül az orosz oltóanyagból is kapunk mintát, amit a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában vizsgálnak majd meg. Ha megfelel az előírásoknak, az oroszok akár már januárban nagyobb mennyiségű oltóanyagot szállíthatnak Magyarországra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Gyenge orosz gazdaságot ütött meg a járvány, a vakcinában reménykedhetnek

A koronavírus abban is különbözik a korábbi évek nagyobb járványaitól, hogy ezúttal Nyugat- és Közép-Európában nem egzotikus, távoli országok híreiként olvashatunk az eseményekről, ezúttal mi vagyunk az egyik középpont. Cikksorozatunk első részében azt mutatjuk be, hogy Oroszország és Európa keleti határvidékének gazdaságára miként hatott a járvány.

A béremelés után bruttó 400 ezret kereshet egy pék az Auchannál

A béremelés után bruttó 400 ezret kereshet egy pék az Auchannál

Lefelé nyit a BMW: olcsóbb új plugin hibrid 3-as és 5-ös érkezett

Lefelé nyit a BMW: olcsóbb új plugin hibrid 3-as és 5-ös érkezett

Pálinkás József pártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

Pálinkás József pártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz