szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mert nem kaptak erre vonatkozó javaslatot.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

December közepén döntött úgy a kormány, hogy megszünteti az idősekre vonatkozó idősávot a boltokban. Akkor a hivatalos közlés szerint a kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács – melynek elnöke egyébként Orbán Viktor és amely maga kezdeményezte annak bevezetését alig 3 héttel ezelőtt – javaslatára vonták vissza az intézkedést, így azóta időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is.

Az akkori döntés szerint a felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben, most pedig rákérdeztek a Kormányinfót tartó Gulyás Gergelynél, hogy felmerült-e annak újbóli bevezetése.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint mivel nem kaptak erre vonatkozó javaslatot, ezért egyelőre nem merült fel a kormányban az újboli bevezetés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így néz ki belülről a leomlott genovai híd utódja

Így néz ki belülről a leomlott genovai híd utódja

BKK-vezér: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormányzati döntésekről nincs információnk

BKK-vezér: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormányzati döntésekről nincs információnk

Három év után ismét corgik rohangálnak a brit királyi palotában

Három év után ismét corgik rohangálnak a brit királyi palotában