szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem csalt az üzletember szimata, amikor úgy döntött: dollármilliárdokat fektet be egy újfajta akkumulátortípussal kísérletező cégbe.

Csak most vált ismertté, hogy a magyar származású üzletember, Soros György is részesedést szerzett abban a cégben, amely egy forradalmi akkumulátortechnológiával kísérletezik.

A QuantumSpace nevű cég, amelybe Soros az alapítványán keresztül 4,6 milliárd dollárt fektetett, az elektromos autókhoz fejleszt a lítiumion egyfajta alternatívájának tekinthető akkumulátort, pontosabban az azt működtető technikát. A fejlesztésből egyelőre csak prototípus létezik, de már azt is áttörésként értékeli a szakma:

a telep 15 perc alatt képes 80 százalékos töltöttségre ugrani.

A QuantumSpace az első eredményeket tavaly decemberben közölte, az azonban nem volt ismert, hogy a cég ötlete Soros figyelmét is felkeltette. Az üzletember ráadásul jó érzékkel szállt be a vállalkozásba, az ugyanis nemrég ismét remek eredményekről számolhatott be. (A technológia ott még nem tart, hogy a fejlesztésből kész termék legyen, de a munka jól halad.)

Soros bejelentése nyomán a QS részvényei 6,1 százalékkal 53,73 dollárra emelkedtek.

A milliárdosnak a vitatott előéletű Palantir szoftvercégben is van részesedése, amely a tavalyi év végén szintén remek eredményekkel zárt. Soros erre az ügyletre azonban a legkevésbé sem büszke, saját bevallása szerint már megbánta, hogy befektetett a cégbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Gazdaság

Ez történik, ha a csóró kisember berág, és lázadó Soros Györgynek áll

Dühös vagy unatkozó kisbefektetők kezdtek lufikat fújni a tőzsdén, ahol a brókerek shortolni próbáltak. Minden összeállt, ami ehhez kell: a közösségi médiumok mémkultúrája, a bárki számára elérhető tőzsdézős app, az amerikai kormány által szórt helikopterpénz. A tőzsdemokrácia megjelenésére senki nem volt felkészülve.

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Felrobbant egy családi ház Mátranovákon

Felrobbant egy családi ház Mátranovákon

Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával

Csókay András: Ne hallgassunk a szirénhangokra, oltassunk a kínai vakcinával