szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A fokozatos nyitásban hisz a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) szeretné elérni, hogy azok, akik védettek a vírussal szemben, mehessenek étterembe, szállodába – mondta Flesch Tamás, a szállodaszövetség elnöke. Fleisch szerint jó lenne, ha fokozatosan elkezdhetnének megnyitni a vendéglátóhelyek és a hotelek.

Látható, hogy a magyarok már a húsvéti, áprilisi, és az azt követő időszakokra elkezdtek szállást foglalni a belföldi szállodákba

– tette hozzá a szakember. A szállodaszövetség örülne, ha a kormány megvizsgálná annak lehetőségét, hogy a beoltottak és a betegségből felgyógyultak, azaz a fertőzéstől védettek, hogyan mehessenek szállodába és étterembe. A nemzeti konzultációban a kormány feltette a kérdést, speciális szabályok vonatkozzanak-e a védettekre, például ők mehessenek koncertre, fesztiválra (vagy ne is mehessen senki), de a szállodáknál és éttermeknél a kérdések alapján nem tenne különbséget a kormány.

Flesch Tamás azt mondta, ha megkapják a kedvező választ a nyitásra, azt követően az elnök szerint a legtöbb helyen két hét alatt meg is történhetne az. Ennek köszönhetően pedig a belföldi turizmusnak hála addig is elkezdhetnének bevételt termelni a szállodák, amíg külföldi vendégekre nem számíthatnak.

A magyarországi szállodáknál azonban mindenképpen fokozatos nyitásra számít Flesch. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara korábban azt javasolta a kormánynak, hogy az éttermi fogyasztás ösztönzésére vezessen be kuponokat a lakosság számára.

Így festenek most a koronavírus miatt kiürült fővárosi szállodák - képgaléria

Budapesti éttermekben, cukrászdákban és kávézókban jártunk, hogy megnézzük, hogyan próbálnak meg túlélni a koronavírus-járvány második hullámában. Van, ahol egy teremtett lélek sincs, a legtöbben a házhoz szállításból próbálnak megélni. Fotósorozat, 1. rész.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagymintás izraeli tanulmány bizonyítja a Pfizer vakcinájának 94 százalékos hatékonyságát

Nagymintás izraeli tanulmány bizonyítja a Pfizer vakcinájának 94 százalékos hatékonyságát

2021-től új idők a számlázásban: mutatjuk az 5 legfontosabb változást

2021-től új idők a számlázásban: mutatjuk az 5 legfontosabb változást

Csehország 100 ezer adag Pfizer-vakcinát kapott Franciaországtól

Csehország 100 ezer adag Pfizer-vakcinát kapott Franciaországtól