szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az újraindítási hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint.

Február elején derült ki, hogy a kormány kamatmentes újraindítási gyorskölcsön címén is mentőövet dob a leginkább bajban lévő (mikro)vállalkozásoknak, melyek így egy 10 millió forintos hitelhez juthatnak. Az első tudnivalókat Orbán Viktor jelentette be az iparkamara hagyományos évnyitóján.

Az újabb gyorskölcsön részleteit a Magyar Közlöny legfrissebb száma taglalja. E szerint – vette észre a Portfolio.hu – a lehívható pénzek

uniós forrásból jönnek.

A gazdasági lap úgy összegez: a gyorskölcsön nem állami kamattámogatású konstrukció lesz, hanem visszatérítendő EU-forrásból kialakított hiteltermék.

Az újraindítási hitelprogram keretösszege 100 milliárd forint. A programért a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Mager Andrea a felelős.

A Magyar Közlönyben alapján egy felhívás útján választják ki a pénzügyi közvetítőket 2021 márciusában. Őhozzájuk fordulhatnak majd az érintett cégek a támogatásért. Hogy pontosan kikről van szó, egyelőre nem ismert, ám a hírekben megjelentek szerint a forrás elosztását a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) fogja koordinálni, és a kölcsön a 474 kereskedelmi banki fiókban megtalálható MFB-Pontokon lesz elérhető.

Az újfajta hitelről azt is tudni, hogy 10 éves futamidőre lesz elérhető, az első 3 évben nem kell törleszteni. A tervek alapján egyszerű hiteligénylést és 2-3 napon belüli átfutási időt szeretnének kialakítani, de azt majd TEÁOR-szám szerint fogják meghatározni, mely tevékenységet végző cégek vehetik igénybe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jahn Ferenc kórház: Nem vált működésképtelenné a II. belgyógyászati osztály

Jahn Ferenc kórház: Nem vált működésképtelenné a II. belgyógyászati osztály

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon

15-16 problémás pontot tudna felsorolni Dézsi Csaba András az új egészségügyi törvényben

15-16 problémás pontot tudna felsorolni Dézsi Csaba András az új egészségügyi törvényben