Több napig sztrájk lesz a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Több napig sztrájk lesz a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A figyelmeztető demonstrációk alatt leállhat a termelés a gyárban.

Újabb sztrájkot hirdetnek a B.Braun Medical Kft. gyöngyösi üzemében, március 10. és 12. között mindhárom műszak utolsó két órájában szüntetnék be a munkát a dolgozók – közölte László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

Az alelnök szerint a három műszakban termelő társaságnál reális esélyt lát a sztrájk idején a teljes leállásra, hiszen a figyelmeztető demonstráción az érintett két műszak szinte minden dolgozója részt vett.

A demonstráció célja változatlan: miután a cégvezetés a februári akció óta nem tett új ajánlatot, továbbra is 8 százalékos béremelést kérnek egységesen a gyöngyösi gyár minden munkavállalója, azaz mintegy 1600 dolgozó számára. Legfontosabb céljuk a fenntartható működés biztosítása, és ezen keresztül a munkahelyek hosszú távú megtartása.

Horn Péter, a B Braun vállalatcsoport vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy szerinte korrekt és tisztességes a cég idei évre szóló ajánlata, amely a fizikai dolgozókra vonatkozóan 2-5,4 százalékos, sávos béremelést és az ösztönzők 9-20 százalékos emelését tartalmazza, míg az adminisztratív állomány számára változatlan alapbér mellett az eddigi egy helyett 2 havi bónuszt tesz elérhetővé.

A dolgozók legutóbb február 23-án sztrájkoltak, akkor egy kétórás figyelmeztető munkabeszüntetéssel próbáltak eredményeket elérni.

Hozzászólások