szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég az újabb lezárások miatt kéri azt a dolgozóktól, hogy ne sztrájkoljanak tovább, cserébe határozott időre engednek a követeléseiknek.

A március 8-tól, vagyis hétfőtől kezdődő országos korlátozások miatt a sztrájkhelyzet azonnali feloldását látja szükségesnek “a munkatársaink és családjaik védelmének érdekében” a makói Contitech Fluid Automotive Hungária Kft.

Mint írták, “jövő hétfőtől alkalmazkodnunk kell az új körülményekhez, a kisgyermekes szülőknek megoldást kell találni az óvodák és iskolák átmeneti bezárásának következményeire és a további intézkedésekre is fel kell készülnünk, az egészségünk védelmében. Ezért ma délután azt a döntést hozta vállalatunk, hogy felajánljuk a korábbi kollektív szerződés visszaállítását határozott időre, 2021. év végéig.”

A makói gumigyárban hosszabb ideje sztrájkolnak a dolgozók, akik a korábban felbontott kollektív szerződésük visszaállítását követelik. Az érintettek többször egyeztettek a vezetéssel, de a tanácskozás nem volt eredményes. A dolgozók ezért keddtől is sztrájkot hirdettek, ezúttal határozatlan ideig. Az újabb munkabeszüntetésről még a csütörtökön bejelentett lezárások előtt döntöttek a munkavállalók.

“Ma délután már megosztottuk ezen javaslatunkat mindhárom szakszervezetünkkel, azaz az CDFSZ, MGSZ és MTSZSZ képviselőivel, melyre a felek nyitottságot mutattak. Az így helyreállítandó munkabéke mellett 2021. december 31-ig mindhárom szakszervezetünk bevonásával szeretnénk az új kollektív szerződést megkötni” – írta a gyár csütörtöki közleményében. A cég abban bízik, hogy az érdekképviseletek támogatják a lépést, ehhez egyeztetésére is hívták őket csütörtök estére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Könnyebben és gyorsabban kaphatnak kártérítést az üdülési joggal pórul járt vevők

Könnyebben és gyorsabban kaphatnak kártérítést az üdülési joggal pórul járt vevők

Leomlott a tacsi református templom tornya – fotók

Leomlott a tacsi református templom tornya – fotók

Ránki Fülöp: Többnyire nem korszakok, hanem egyes zeneszerzők egyes művei érdekelnek

Ránki Fülöp: Többnyire nem korszakok, hanem egyes zeneszerzők egyes művei érdekelnek