szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két lépcsőben élhetünk a lehetőséggel.

Azt már korábban is többször lehetett hallani, hogy a kormány gondolkodik a törlesztési moratórium meghosszabbításán, a csütörtöki kormányinfón azonban csak azt mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy még tárgyalnak róla.

A portfolio.hu szerint megszületett a döntés: az eddigi június végi határidőt két hónappal, augusztus végéig tolják ki. Ez automatikusan történik, azaz, aki nem szeretne élni vele, annak jeleznie kell a bankjánál.

Ugyanakkor, aki szeretné, az akár 2022 júniusáig, azaz a jövő évi választás utánig is meghosszabbíthatja a hitel nemfizetését. Ez azonban nem automatikusan jár, hanem kérvényezni kell a banknál, legkésőbb idén augusztus 31-éig.

Fontos változás az is a lap szerint, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben nem lehet majd ki-be lépkedni: aki igénybe veszi augusztus 31-ig a hosszabbítást, az már csak kiléphet, visszalépni nem tud majd.

Bár az, hogy nem fizetjük a hitelünket vonzó lehetőségnek tűnik, érdemes átgondolni, hogy élünk-e a lehetőséggel, mivel az lényegesen megnöveli a visszafizetendő összeget. Lényegében minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet kell visszafizetni. Erről itt írtunk bővebben.

* * * FÉLMILLIÓ FORINTOT IS MEGTAKARÍTHAT EGY KÉTMILLIÓ FORINTOS HITELEN

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!