Tetszett a cikk?

A balatoni strandok nagyrésze védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

A tihanyi Átrium Strand helyén megnyílt exkluzív hely, a Plage 18 a legdrágább balatoni strand idén: a CsodálatosBalaton.hu összesítése szerint itt péntektől vasárnapig 6 ezer forintot kell fizetni egy napi belépőért, amiért egy törölköző és egy napozóágy is jár. Hétköznap ennek a feléért is be lehet jutni, azonban még azzal is ez a legdrágább strand.

Ezt követi a balatonfüredi Esterházy strand, ahová idén 1700 forintba kerül egy felnőtt belépő. A másik két füredi strand ennél olcsóbb a maga 1050 illetve 1500 forintos belépőjével, azonban még ez is átlagon felülinek számít.

A harmadik legdrágább strand a csopaki, ahová 1600 forintért mehet be egy felnőtt.

A fentieken kívül 12 strandon kell ezer forint körüli összeget fizetni a belépésért, a jellemző azonban inkább a 6-800 forintos napidíj. Ezen felül lehetnek gyerek-, nyugdíjas- vagy családi kedvezmények is. A balatoni strandok döntő többsége védettségi igazolvány nélkül is igénybe vehető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!