Menesztik a Zsolnay vezérigazgatóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Csütörtökön zárt ülésen valószínűleg menesztik a Zsolnay Porcelánmanufaktúra vezérigazgatóját – írja az Új Dunántúli Napló.

A lap információi szerint múlt hét pénteken Tasnádi Péter pécsi polgármester azért hívatta magához Kovács Gyulát, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatóját, hogy közölje vele a menesztéséről szóló döntést.

A hétfői zárt gazdasági bizottsági ülésen már napirendi pontként szerepelt a vezérigazgató elbocsátása, ahol Kovács Gyula is megjelent annak ellenére, hogy számára nem küldtek meghívót. Az előterjesztésben foglaltak szerint azonnali hatállyal mondanának fel a vezérigazgatónak, aki a bama.hu internetes hírportálnak nem kívánta kommentálni a bizottsági ülésen elhangzottakat.

Kovács Gyula
© bama.hu

A manufaktúra vezetőjének elbocsátása azért érdekes, mert májusban amúgy is lejárt volna az igazgatósági tagsága, tehát a város megspórolhatta volna magának a menesztéssel járó folyamatot. A "gyors" döntés hátterében valószínűleg az áll, hogy az egyre kínosabbá váló Európa Kulturális Fővárosa projekt zászlóshajójának számító Zsolnay Kulturális Negyed elnevezésű projekt már így is komoly csúszásban van többek között a cég által az elmúlt években felhalmozott adósságok miatt.

A menesztésről szóló végső döntést valószínűleg a holnapi közgyűlésen fogják meghozni.