Felmondott a fórumon cigányozó tanár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Pénteken már nem ment be tanítani az a roma diákok mentorálásával megbízott szegedi tanár, aki az egyik fórumon nyíltan hangoztatta rasszista nézeteit.


A tanár szerdán még egy nap haladékot kért, hogy eldöntse, vállalja-e a fegyelmi vizsgálatot, vagy önként távozik. Csütörtökön az utóbbi megoldás mellett döntött és beadta kérelmét, amelyben arra kérte az iskola vezetőjét, hogy közös megegyezéssel szüntesse meg közalkalmazotti jogviszonyát.

A délmagyar.hu információi szerint az igazgató ezt elfogadta, így ebben az iskolában nem kell lefolytatni a fegyelmi vizsgálatot. A tanárnak egyébként év végén mindenképpen távoznia kellett volna az iskolából, mivel csak helyettesített és a szerződése december végéig szólt.

Néhány napja a regionális hírpotál hívta fel a figyelmet az egyik közösségi oldal fórumán zajló beszélgetésre, ahol roma diákok segítésével megbízott tanárok minősíthetetlen stílusban írtak tanítványaikról. Az utolsó hírek szerint az érintett iskolák fegyelmi vizsgálatot indítnak a két tanár ellen, akik közül most az egyik ezt megelőzve döntött a felmondás mellett.