szerző:
MTI

Mélygarázs helyett a felszíni parkolóhelyek számát növeli a keszthelyi belvárosban a városvezetés, emellett korlátozzák a nagy zajjal járó tevékenységeket.

A tervezett mélygarázs helyett felszíni parkolókat létesítenek Keszthely Fő terén, így mintegy negyven százalékkal csökken a belvárosi rehabilitációs program önkormányzati önrésze - tájékoztatta Ruzsics Ferenc polgármester (Fidesz) az MTI-t hétfőn. A közel másfélmilliárdos belvárosi megújítási programra 530 millió forint támogatást nyert a város. A költségek jelentős részét a térszint alá tervezett, 190 férőhelyes kéregparkoló jelentette. A létesítmény kivitelezésére és üzemeltetésére a városvezetés konzorciumi partnert kívánt bevonni, de a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva a potenciális partnerek visszamondták az együttműködést.

Az önkormányzat ezért az eredetileg tervezett létesítmény helyett felszíni parkolókat alakít ki, így közel 400 millió forinttal csökken a pályázati önrész. A parkolóhelyeket a városi piac területén alakítják ki, a jelenleg működő szolgáltatások egy része pedig a megújuló Fő térre költözik. A projekt előkészítését és lebonyolítását a Városüzemeltető Kft. keretein belül létrejövő városfejlesztési divízió látja majd el - közölte a polgármester.

Ruzsics Ferenc arról is tájékoztatott, hogy augusztus elsejétől korlátozzák a nagy zajjal járó tevékenységeket a pihenéssel töltött időszakokban Keszthelyen. Hétköznapokon este 8 órától másnap reggel 7-ig, vasár- és ünnepnapokon pedig egész nap tilos lesz a motoros vagy elektromos gépek használata. A nyári turisztikai idényben szombat délután 13 és 16 óra között is tilos minden zajkeltés.

hvg.hu Itthon

Birtokot háborított a Fidesz a Kossuth téren

Belváros-Lipótváros önkormányzatának határozata értelmében birtokháborításnak számított a Kossuth téri tüntetők és a Fidesz őszi megmozdulás-sorozata, a hasonló hangerővel robajló demonstrációk ugyanis egy kerületi rendelet értelmében külön engedélyhez kötöttek.

MTI Itthon

Milliárdos beruházás Újpest központjában

Új városközpont épül Újpesten, a mintegy 1,2 milliárd forintos fejlesztési program áprilisban indul a városháza, a piac és a templom mögötti területen - közölte az önkormányzat. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jóváhagyta a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács 750 millió forintos támogatási döntését.

MTI Itthon

Félbemaradt építkezés csúfítja el a Budai Várat - fotó

Félbehagyott beruházás csúfítja a budai várban a környéket. A Csíkós-udvar alatti területen mélygarázs építése kezdődött, amelyben lift vezetett volna fel a palota szintjére. A beruházó a hatalmas gödröt kiásta - miközben elbontott régi műemléknek számító középkori falszakaszt - majd kiszállt az üzletből. Az építkezés már jó pár hónapja áll, a mélygödör pedig veszélyeztetheti a még meglévő falakat.

Nincs a középkorúak krízisében Ken Block – itt a Gymkhana 10

Nincs a középkorúak krízisében Ken Block – itt a Gymkhana 10

Megegyezett a Vodafone a GVH-val, több millió forintot fizet vissza az ügyfeleknek

Megegyezett a Vodafone a GVH-val, több millió forintot fizet vissza az ügyfeleknek

Révész: Repül a nehéz Kőszeg

Révész: Repül a nehéz Kőszeg

Hatalmasat kaszált idén Ed Sheeran

Hatalmasat kaszált idén Ed Sheeran

Miskolcon félpályás sávelzárással tiltakoztak - fotó

Miskolcon félpályás sávelzárással tiltakoztak - fotó

15 millió forint körül startol a 300 lóerős apró Audi SQ2

15 millió forint körül startol a 300 lóerős apró Audi SQ2