11 inspiráló gondolat Michelle Obamától

11 inspiráló gondolat Michelle Obamától

Utolsó frissítés:

HVG Extra Business Szerző:

HVG Extra Business
HVG Extra Business
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Michelle Obama first ladyként számos fontos ügy mellett kiállt, legyen szó az oktatásról vagy az esélyegyenlőségről. Cikkünkben 11 olyan idézetet mutatunk be tőle, ami a mindennapokban bárki számára inspirációt jelenthet.

Michelle Obama munkásosztálybeli afroamerikai család gyermekeként elképzelhetetlenül messzire jutott. Szülei állhatatos támogatásának köszönhetően kiváló eredményekkel végzett a legjobb egyetemeken, jogászként kiemelkedően teljesített, majd két kislány odaadó édesanyja lett.

First ladyként példaértékűen támogatta férjét, és alkalma volt számos fórumon hallatni a hangját és több fontos ügyet felkarolni.

A Michelle Obama inspiráló gondolatai című könyvben összegyűjtött, 172 motiváló gondolata a mindennapokban is inspirációt jelenthet. Az alábbiakban ezekből válogattunk 11-et.

2016. június

Az egyik nagy szerencsém az volt, hogy a szüleim megértették, mekkora jelentősége van a tanulásnak. Küzdöttek értem, sok áldozatot hoztak és takarékoskodtak.

2017. január

Ha a rivaldafény mindig a profi sportolókra, zenészekre vagy hollywoodi hírességekre irányul, ha csak ezeket  az eredményeket méltatjuk, akkor miért is hisszük azt, hogy a gyerekek prioritásként fogják kezelni a továbbtanulást?

2014. július

Egyetlen ország sem tud igazán felvirágozni, ha elfojtja a nőkben rejlő lehetőségeket, és így lemond az összes állampolgára által megteremthető érték feléről.

2016. június

Ha egy férfi asszertív vagy vitatkozik a munkahelyén, erősnek és tekintélyesnek látják. De azokat a nőket, akik így viselkednek, nem látják ennyire pozitívan.

2004. szeptember

Azt vettem észre, hogy a férfiak – minden férfi – esetében a sorrend a következő: én; a családom; és Isten is ott van valahol; de az én az első. A nők számára az én a negyedik, és ez nem egészséges.

2016. július

Tudjuk, hogy a gyerekeink minden egyes kiejtett szavunkat, minden egyes cselekedetünket árgus szemekkel figyelik. Szülőként mi vagyunk a legfontosabb példaképeik.

2016. június

Ha egy apa túlórázik, dicséretet kap, amiért elkötelezett és ambiciózus. Ám amikor egy anya marad bent tovább a munkahelyén, gyakran  felróják neki, hogy önző, és elhanyagolja a gyerekeit.

2011. január

Az életben háromféle barátra van szükségünk: aki előttünk jár, és akire felnézünk és követjük; aki mellettünk sétál, és az utunk minden lépésénél velünk van; és végül akiért visszanyúlunk, és magunkkal visszük, miután kitapostuk az utat.

2016. június 

Láttam, hogyan hanyatlanak azok a helyek, ahol elnyomják az emberek hangját, és semmibe veszik a polgárokban rejlő lehetőségeket;  hogy mennyivel kevesebb ott az élet, a remény és a szabadság.

2008. október

Amikor rosszindulatú és hazug támadásokról szerzek tudomást, tényleg nem foglalkozom velük, mert tudom, hogy ki vagyok.

2009. április

A siker nem attól függ, honnan jöttünk, hanem az önbizalmunktól, és attól, hogy mennyi energiát vagyunk hajlandók belefektetni.

A Michelle Obama inspiráló gondolatai című könyvet itt rendelheti meg kedvezménnyel.