Búcsúzik a januári tavasz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
met.hu

A hét első felében még esős, de az évszakhoz képest enyhe idő valószínű. Szerdától megérkezik a hideg, az éjszakák ismét fagyosak lesznek, és napközben is felfér majd a sapka, sál, kesztyű.

Hétfőn eleinte még borult lesz az ég, majd az északkeleti országrész kivételével dél felől felszakadozik a felhőzet, és egyre kevesebb helyen ered el az eső. Délután már csak elszórtan fordulhat elő eső, majd estétől nyugaton ismét több helyen hullhat. A szél sokfelé megélénkül, a Kisalföldön és az Alföld déli részén néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között, északkeleten kevéssel 10 fok alatt valószínű.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé várható eső. A szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik, másutt mérsékelt marad. A hajnali 3,8 fok után napközben 7, 12 fok várható.

Szerdán az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult marad az ég, a Dunántúlon azonban felszakadozik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Eleinte a Dunától keletre elszórtan, majd ott is egyre kevesebb helyen valószínű eső. Estefelé helyenként hózápor is előfordulhat már. A csúcshőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

A hét második felében tovább hűl az idő, és lesz, ahol már csak fagypont körül alakul majd a legmagasabb nappali hőmérséklet. Helyenként hó is hullhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.