Séta a mélység felett: a világ 5 legpazarabb kilátója

Séta a mélység felett: a világ 5 legpazarabb kilátója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az Aurland melletti kilátó a közepes méretűek közé tartozik, a...

Az Aurland melletti kilátó a közepes méretűek közé tartozik, a panoráma azonban varázslatos. A hegyeken elhelyezett, a szakadékok fölé nyúló építmények "királya" a Grand Canyon fölé kinyúló Skywalk. Az üveghídon több mint 1200 méteres mélység felett sétálhatunk - az avatásra egy ex-űrhajóst, Aldrint kérték fel. Az acélszerkezetet extrém terhelésre tervezték - szélviharnak és földrengésnek is képes ellenállni.

Ha valaki mindenáron hasonló élményre vágyik, akkor legalább Ausztriáig el kell utaznia - a szomszédoknál két hasonló "légi sétautat" ajánlottak a figyelmünkbe, bár a méreteik kisebbek, mint tengerentúli "kollégájuké". Az egyiket nemes egyszerűséggel Dachstein Skywalk névre keresztelték, és Steiermark egyik legkedveltebb kirándulóhelye lett. 2700 méteres magasságban, 250 méteres szakadék fölé sétálhatunk ki.


[[ Oldaltörés: Még több szédítő kilátó ]]


A Top of Tyrolként emlegett kilátó szintén osztrák látványosság acélszerkezetét 3200 méteres magasságban építették fel az egyik hegygerincen. A környék leginkább a síterepeiről ismert - ahogy az egyik magyar honlap híradásaiból kiderül.

Még két hasonló panorámateraszra bukkantunk,  bár ezek már inkább a light változatok közé tartoznak - ráadásul információt még hosszas keresés után sem sikerült begyűjteni róluk: az első két képen szereplő Dél-Svájcban (Ticino) található, a harmadik pedig Dél-Tirolban.  


Hozzászólások