szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A bevásárlóközpont, amelynek alapkövét 2008 nyarán rakták le, a...

A bevásárlóközpont, amelynek alapkövét 2008 nyarán rakták le, a hármas metró vonalán, a Határ úti megállónál épül, egy 1,35 hektáros telken. A Neo Center a londoni székhelyű Chayton Capital LLP befektetési alapkezelő vállalat és a Whitestone Investment Consulting Ltd fejlesztésében mintegy 15 milliárd forintos beruházással valósul meg.
 
Az 55.000 négyzetméter bruttó szintterületű Neo Center 11 szintes lesz, amelybe beletartozik a kétszintes földalatti mélygarázs, és egy kilencszintes irodaház.

Az alapkőletételkor még az volt a cél, hogy 2010 tavaszára elkészüljön a komplexum, azonban engedélyezési problémák miatt egy évvel csúszik az átadás - mondta el az MTI-nek Boros Ferenc, a Whitestone Investment bérbeadási koordinátora. Hozzátette: az engedélyek birtokában már jó ütemben tudnak haladni az építkezéssel, és 2010 elejéig szeretnék bérbe adni az üzletek 90 százalékát.A Neo Center nemcsak bevásárló-, hanem iroda- és sportközpont is lesz. A megszokott kiskereskedelmi üzletek, éttermek és kávézók mellett ugyanis itt helyet kap egy 5.000 négyzetméteres sport- és szabadidőrészleg is, ahol három szinten fedett és szabadtéri futball- és kosárpálya, fitnesz központ, étterem és tetőterasz is várja majd a látogatókat. Az irodaházban nyolc szinten 17.000 négyzetméter "A" kategóriás irodaterület várja a bérlőket. Az irodaterületeket később, 2010-ben kezdik el értékesíteni - mondta Boros Ferenc.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!