A világ legszebb vécéi

A világ legszebb vécéi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu

1. Dolce & Gabbana Gold, Milánó, Olaszország Kylie Minogue, Gisele Bündchen és Paris Hilton.

1. Dolce & Gabbana Gold, Milánó, Olaszország

Kylie Minogue, Gisele Bündchen és Paris Hilton. Ők már biztosan megfordultak a fenti luxus mellékhelyiségben, Milánóban. A híres divattervező páros Dolce&Gabbana által tulajdonolt luxus étterem igazán fényűző vécével büszkélkedhet: a falakat - padlótól a plafonig - arany bambusz díszíti, a csaptelepek márvány berakásúak, a tükrök életnagyságban feszítenek. A luxus étterem neve – stílszerűen és egyszerűen - csak ennyi: „Gold”, azaz „Arany”.

Dolce & Gabbana Gold, Milánó, Olaszország

2. John Michael Kohler Arts Center, Sheboygan, Wisconsin

Az amerikai Wisconsin megyében található a John Michael Kohler Arts Center, amely nemcsak a modern művészeti kiállítási tárgyairól híres. Hanem – soha nem fogják kitalálni - a mellékhelyiségéről is. A királyi porcelán kékben pompázó, delft-i stílusban berendezett toalett Ann Agee munkája. Nagyvonalú gesztus a múzeumtól, hogy bár a kompozíció eredetileg kiállítási tárgynak készült, a művész engedélyével a nagyközönség számára is megnyitották a használatát.

John Michael Kohler Arts Center, Sheboygan, Wisconsin

3. Sofitel Queenstown, Queenstown, Új-Zéland

Van olyan férfi, aki kikéri magának. Van, aki jót nevet rajta. Van, aki találva érzi magát. Van, aki elmenekül - ez jutott eszünkbe, amikor megláttuk a kukucskáló nőket ábrázoló, életnagyságú, és pikánsan ironikus fotóposztereket egy új-zélandi szálloda mellékhelyiségének falán. Érdekesség, hogy a tervezők - Brett Taylor, Mark Perriam és Cam Marsh - helyi hölgyeket kértek meg arra, hogy álljanak modellt az installációhoz. Így ha éppen Queenstown-ban járunk, ne lepődjünk meg azon, ha esetleg az utcán szembe jön velünk a hölgy, akit az előbb a vécében láttunk. Nálunk kétségtelenül ez a díjnyertes mellékhelyiség.

Sofitel Queenstown, Queenstown, Új-Zéland

4. Chung Yo bevásárlóközpont, Taichung City, Tajvan

A Chung Yo az egyik legnagyobb bevásárlóközpont Tajvan szigetén. A tizenhat emeletes hipermarket a futócipőtől az iPhone-ig mindent árul. A távol-keleti popkultúrát beemelő és újraértelmező mellékhelyiségük igazán nagy dobás: a zöld megvilágítású üvegfalat üres Coca-Colás üvegek alkotják – már csak éppen Marlyn Monroe hiányzik a falakról.

Chung Yo bevásárlóközpont, Taichung City, Tajvan

5. Swisshorn Gold Palace, Hong Kong, Kína

Három tonna arany, 50 millió dollár, 300 ember, 5 év munka – ennyi kellett az alábbi mellékhelyiség felépítéséhez a Kínához tartozó Hong Kong egyik luxus ékszer üzletében. A Gold Palace-nak nevezett vécét a svájci Swiss csoporthoz tartozó Swisshorn közreműködésével készítették. Maga az épület a világ egyik legnagyobb ékszer bemutató központja, ahol minden aranyból van – és ez nem vicc. A Hang Fu bemutatóterem falait 7 ezer négyzetméteren 14 karátos arany díszíti.

Swisshorn Gold Palace, Hong Kong, Kína

6. Sketch, London, Egyesült Királyság

London belvárosában, a bohém figuráiról és kulturális iparáról egyre inkább híres Mayfair negyedben található ez a mellékhelyiség. Közelebbről a Sketch elnevezésű trendi étteremben, amelyet 2002-ben nyitottak meg a teljes felújítást követően. Bár a kép talán kevésbé árulkodik erről, az egész helynek olyan a hangulata, mintha a rokokó stílust vegyítették volna a sci-fivel. A hely érdekessége kétségtelenül a mellékhelyisége: az egy térben elhelyezkedő rózsaszín űrkapszulák alkotják magukat a vécéket. Négy darab a nőknek, négy darab a férfiaknak – talán ilyen lesz a jövő mellékhelyisége?

Sketch, London, Egyesült Királyság

7. Reinabruja, Madrid, Spanyolország

Az alábbi mellékhelyiséget egy madridi éjszakai lokálban találtuk. A Reinabruja vécéjének különlegességét a megvilágítás adja: a számítógép vezérelte fényjáték bíbor, vörös, kék, narancs és zöld színekben pompázik – attól függően, hogy éppen hol tartunk a mellékhelyiség használatában. A vécédeszka lehajtásánál nyugtató zöldben, a fogantyú meghúzásakor bizonyára vidám kékben villódznak a fények.

Reinabruja, Madrid, Spanyolország

8. Jade on 36 Bar, Shanghai, Kína

A shanghaji Pudong Shangri-La Hotel mellékhelyisége lényegében egy mini kapszula. A 36. emeleten lévő étterem és bár annyira picike, hogy egy tükörrel és színes neoncsövekkel dobták fel a teret. A tervező – a nevéből ítélve magyar származású – Adam Tihany szerint apró kínai ékszerdobozkák ihlették a mellékhelyiséget.

Jade on 36 Bar, Shanghai, Kína
(via Concierge)
Hozzászólások