Itt jártunk: Vörösmarty tér, luxusétterem a magasban

Itt jártunk: Vörösmarty tér, luxusétterem a magasban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Megint munkazajtól hangos a Vörösmarty tér. A kivitelező munkásai szorgosan dolgoznak, de ez kívülről nem látszik.

Megint munkazajtól hangos a Vörösmarty tér. A kivitelező munkásai szorgosan dolgoznak, de ez kívülről nem látszik. Az Ingatlanmenedzser megleste, mi folyik ott belül.

Szerencsére megőrizték az eredeti bejárat feliratát
Az Interpol is járhatott itt

Most még lepusztult, de a fejlesztő Orco azt ígéri, hogy pompázatos lesz az egykori trezor terem. Vaskos ajtaját mi sem tudtuk kinyitni.

Masszív acélajtón keresztül lehet bejutni a trezortérbe

Végül megkerültük és ezt láttuk.

Most még nehéz elképzelni, hogy itt akár gyémántkereskedés is lehet
A trezor terem így nézett ki még három éve is, amikor a BÉT működött ott

Kalapács Kornél, a fejlesztő magyarországi főképviselője szerint egy gyémántkereskedő vagy egy amerikai étteremlánc verseny azért, hogy az alagsorban, a trezortér helyén üzletet alakítson ki. A terület volt annak idején az épület szíve, ez volt az első igazi, pesti pénz-és értékpapírtároló helyiség. Alpár Ignác nagy gonddal tervezte, vezetésével míves munka zajlott, amit 1923-ban fejeztek be.

Pompás szobrok fogadtak minket a feljáratnál
Valahogy így, az eredeti díszítésekkel ellátva fog kinézni a bejárat belseje, ami most még por és kosz

Egy szinttel feljebb egy angol ruházati áruházlánc lesz a főszereplő, a még titokban tartott cégnév új lesz a magyar piacon, a társaság kétezer négyzetméteren rendezi be áruházát. A hatalmas átriumos területen divatbemutatókat és más, a divathoz kapcsolódó  rendezvényeket szeretnének tartani.

Megdobhatja a látogatói számot a tető feletti szinten, a két rotunda összekötésével létre jövő étterem. A vezető elárulta, hogy a magyar tulajdonú vendéglátóipari egység várhatóan fúziós konyhával lép a piacra, bár a végleges koncepciót még nem fogadták el. Az épületben lesz egy felsőközép kategóriás gyorskiszolgáló étterem is.

Öt+1 szint, hatalmas átrium - félidőben a megvalósítás, kérdéses a befejezés ideje
Az egyik a két rotunda közül, a vastraverzek a másikkal kötik majd össze - itt lesz az "égi étterem"
Az elképzelt étterem és vendégei

Az Orco fél évvel csúszik a beruházással, mivel az anyavállalat csődvédelmet kért. Később sikerült újra tárgyalni a projekthitelt az UniCredit Bankkal, így a 61 millió eurós beruházás folytatódhatott. Kalapács Kornél elismerte, hogy voltak vitáik a kivitelező Hérosz Zrt-vel, de végül beadták a derekukat, így a kivitelező nem vonult le.

Jó esetben a Váci 1 nevű divatközpont 2011 tavaszán, Húsvét táján nyílik. Ha nem sikerül tartani ezt a tervet, akkor várhatóan nyáron már nem érdemes átadni, ezért akkor őszre tolják a szalag átvágását.

Az épület látványterveit egy korábbi cikkünkben találja.

Hozzászólások