szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A nagy bevásárló központokban a tulajdonos jelöli ki a vendéglátás...

A nagy bevásárló központokban a tulajdonos jelöli ki a vendéglátás helyét, ez általában nem több a bérbe adható terület 20 százalékánál. Ezek kiegészítik a bevásárlóközpont kínálatát, és a nyitvatartásuk is az üzletekéhez igazodik. Ugyanakkor ezeken a helyeken más funkciókat ellátó vendéglátó helyek is vannak, például éjszakai bárok, és éjszaka is működő bowling pályák is. Az egyes utcákba koncentrálódó vendéglátóhelyek nem a beruházók döntései alapján kerültek oda, hanem szerves fejlődés eredményei. Ilyen például a Liszt Ferenc tér, ahol 15 éve nyíltak az elsőéttermek, jelenleg nincs már kínálat, telítődött a hely.  
A GVA elemzése tartalmazza a legfontosabb ilyen utcákban lévő éttermek, kávézók bérleti díjait. A Liszt Ferenc téren ez 35-50 euró, a Ráday utcában 15-50 euró, a Király utcában 15-60 euró, míg alegdrágább Váci utcában 35-140 euró havonta és négyzetméterenként. Ezeken túl az utcára néző teraszok után akár havi egymillió forintot is elkérnek az önkormányzatok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!