Magyar pályázatokra várnak a szigetelőanyag-gyártók

Magyar pályázatokra várnak a szigetelőanyag-gyártók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az adatok azt mutatják, hogy a válság alatt is keresettek a minőségi szigetelőanyagok.

Az adatok azt mutatják, hogy a válság alatt is keresettek a minőségi szigetelőanyagok. Azok közül, akik korábban újlakás-vásárlásban gondolkodtak egyre többen döntenek úgy, hogy inkább egy mindenre kiterjedő felújításba fektetik megspórolt pénzüket. Azaz nem csupán a lakás kifestése számukra a cél, hanem annak teljes, vagy részben teljes korszerűsítése, olyan beruházások elvégzése, amellyel például energiát takaríthatnak meg a jövőben, legyen szó szigetelésről, vagy alternatívenergia-felhasználásról.

Alig változtak az elmúlt két évben az egyik legnagyobb hazai szigetelőanyag gyártó és forgalmazó, a Masterplast Kft. 20 legnagyobb partnerének vásárlási szokásai. Míg 2009-ben átlagosan 287,9 ezer forintért vásároltak egy alkalommal, addig tavaly közel 280 ezer forintért igaz, a vásárlások száma kis mértékben, 4 százalékkal csökkent. Annak fényében, hogy a hazai építőipar teljesítménye az első 11 hónapban az egy évvel korábbihoz képest közel 10 százalékkal esett vissza, figyelemreméltó az eredményünk - mondta el Pécsi László, a Masterplast Group értékesítési és marketing igazgatója.

Ahhoz azonban, hogy ez a tendencia folytatódjon, és az építő-, illetve építőanyagiparra kedvező hatással legyen, fontos lenne, hogy mielőbb megjelenjenek azok a pályázatok, amelyek támogatják az ilyen célú beruházásokat - mutatott rá Pécsi László. A cég tapasztalatai szerint komoly érdeklődés van a piacon az épületek energetikai hatékonyságát növelő beruházásokra, azonban sokan kivárnak, a pályázati forrásokra számítva. Ha nem jelennek meg időben a kiírások, akkor az amúgy is nehéz helyzetben lévő építőipar tovább gyengül, és visszaeshet az építő- és szigetelőanyagok forgalma is - tette hozzá Pécsi.