Megnyílt a Futureal új lengyel plazája

Megnyílt a Futureal új lengyel plazája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szerdán átadták a Futureal első lengyelországi üzletközpontját, a NoVa Park-ot. A magyar nagyvállalat újabb akciókra készül a lengyel piacon.

Megnyitotta kapuit a Lengyelország észak-nyugati részén található Lubuski régió legnagyobb bevásárló- és szabadidőközpontja, a NoVa Park Üzletközpont, mely a Futureal Csoport és az ír Caelum Development közös projektje.

©

A NoVa Park a legnagyobb kereskedelmi célú beruházás a német határtól alig 70 kilométerre elhelyezkedő, meghatározó szerepű lengyel városban, Gorzów Wielkopolski-ban. Vonzáskörzete kiterjed nem csak a régió székhelyére, de az egész Lubuskie régióra is.

Az üzletközpont 32 400 m²-es területén számos nemzetközi és lengyel márka kapott helyet, köztük a helyi vevőközönség által régóta vártak is, mint pl. a H&M, a C&A, a KappAhl, a KFC, a Cubus, a Lavard, a Bijou Brigitte, a Media Expert, vagy a Pure Fitness. A vásárlókat 910 gépkocsit befogadó parkoló várja.

A NoVa Park Üzletközpont az építés szakaszában közel 1300 főnek biztosított munkahelyet, megnyitása után pedig mintegy 1 000-en dolgoznak majd benne. Az ír céggel kötött és Futureal úgynevezett Partnerségi Programjának első elemét képező megállapodás után a központ igen kedvező feltételű finanszírozást kapott az egyik jelentős lengyelországi kereskedelmi banktól, ez a cégek szerint még az optimista lengyel gazdasági környezetben is komoly eredménynek számít.

Futó Gábor, a Futureal Csoport alapító tulajdonosa így vélekedett: „Szakértőink számos fejlesztést világítottak át szigorú pénzügyi és műszaki szempontok figyelembevételével, az első igazán ígéretes a Nova Park Üzletközpont volt, melynek mind fejlesztői háttere, mind koncepciója már a tárgyalások legelején igen ígéretesnek bizonyult. Így lett a NoVa Park Üzletközpont a Futureal belépő projektje a lengyel ingatlan piacra, melynek sikerét reményünk szerint továbbiak követnek majd.”