szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mészáros vágányokat, a gyerekek sportközpontot építenek a településen.

A Mészáros-gyerekek, azaz Mészáros Beatrix, Mészáros Ágnes (képünkön férjével, Homlok Zsolttal) és ifj. Mészáros Lőrinc cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. és az Épkar Zrt. tervezi és építi Érd multifunkciós sportközpontját. A 4,2 milliárd forintos munka megbízója a Nemzeti Sportközpontok – írta a 24.hu.

A Fejér B.Á.L. Zrt.-nek ez rövid időn belül a második érdi munkája; januárban ugyanis nettó 14,8 milliárd forint értékű szerződést kötöttek az önkormányzattal építési beruházásokra, akkor a konzorciumi társai a West Hungária Bau Kft. és a mostani közbeszerzést elbukó ZÁÉV Építőipari Zrt. voltak.

Mostani konzonciumi társa, az Épkar nevéhez fűződik például a Hajós Alfréd Uszoda 1,7 milliárdos felújítása, és részt vett a Császár-Komjády Uszoda 3,8 millliárdos fejlesztésében is. Előbbi az átadás után beázott, a nagymedencét kellett zárni, utóbbiban hónapokig problémás volt a sportolók beléptetése, és a lelátón öltözködtek.

Az érdi sportközpontot egy sporttelepre építik, lesz benne teniszpálya, négy sqash-pálya és kiszolgáló helyiség, a másik épületben pedig  teremfocipályát alakítanak ki. A kormány a beruházást nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé minősítette. Idén a Mészáros-család vállakozásai összesen 27,6 milliárd forint értékben nyertek el megbízásokat Érden konzorciumi tagként, mivel Mészáros vasúti cége, az R-Kord Kft. a V-Híd Zrt.-vel 8 milliárd 678 millió forintért épít 1300 méter hosszú vágányt Érd állomás és Érd-alsó megállóhely közé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!