szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormány ragaszkodik Debrecenhez.

Az egykori Józsefvárosi Pályaudvar területére költöztetné a Természettudományi Múzeumot a Fővárosi Önkormányzat - tudta meg az RTL-Híradó. A kormány azonban Debrecenbe vinné.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes azt mondta: a volt pályaudvar területe minden szempontból alkalmas egy korszerű, új épület létrehozására. A holokauszt áldozatainak emléket állító Sorsok Háza mellett képzeli el a főváros a Természettudományi Múzeum új épületét.

A kormány úgy reagált: Debrecenben olyan fejlesztések lesznek, hogy a múzeum tömegeket vonzó, országos tudásközponttá válhat.

Korábban tüntetés is volt a debreceni költözés ellen. Attól félnek, hogy a több millió darabból álló gyűjtemény nem szállítható biztonságosan Debrecenbe. A tervezett új helyszín nagyjából 1,5 kilométerre lenne a múzeum régi épületétől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!