szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Tiltakozó demonstrációt tartottak, majd átadták petíciójukat az Andrássy út 83-85.

©

Tiltakozó demonstrációt tartottak, majd átadták petíciójukat az Andrássy út 83-85. lakói Terézvárosi alpolgármesterének a VI. kerületi Kodály köröndi palota felújítási munkáinak mielőbbi befejezése érdekében.

A lakók felszólították az önkormányzat vezetőit, hogy mondják fel az Andrássy út 83-85. Kft.-vel kötött szerződésüket, mivel a cég 2008-ban elkezdte ugyan a bontási munkákat - a zárófödémet kibontotta, a tetőszerkezetet megbontotta -, de 2009-ben le is állt, "jelentős károkat hagyva maga után"; a befektetővel és az önkormányzattal folytatott egyeztetések az elmúlt évben azonban semmilyen eredményre nem vezettek. A lakóközösség azt követeli az önkormányzattól, hogy vonja felelősségre a beruházót, és az térítse meg az általa okozott károkat; az életveszélyes állapotokat haladéktalanul szüntessék meg; továbbá az önkormányzat minden, a házat érintő további megállapodásba vonja be a társasház képviselőit.

Az önkormányzat tárgyalásokat folytat a beruházóval és annak bankjával. Az önkormányzatnak nincs arra lehetősége, hogy a beruházóval "azonnal" felbontsa a szerződést, ezt ugyanis egy hosszú elszámolási vita előzné meg - mondta az alpolgármester.

A városrész vezetése korábban az MTI-vel közölte: már a beiktatásuk utáni első napokban felvették a kapcsolatot a beruházóval, hogy mielőbb megszüntessék az Andrássy út 83-85. szám alatti ingatlan körül kialakult "áldatlan" állapotokat. Ekkor szembesültek azzal, hogy ha felmondanák a szerződéseket, több milliárd forintos kártérítést kellene kifizetnie az önkormányzatnak, ami Terézváros csődjéhez vezetne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!