szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ötven hektáron pusztítottak a lángok vasárnap délután Lábod külterületén egy tölgy csemetésben és egy idősebb erdőrészen; több mint öt órás megfeszített munkával sikerült körbehatárolni a területet és eloltani a lángokat - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója este az MTI-vel.

Horváth Jenő elmondta: dél körül érkezett a jelzés, hogy több hektáron kigyulladt a csemetés aljnövényzete. A négyes, kiemelt fokozatú tűzhöz hivatásos és önkéntes tűzoltókat, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembereit, valamint civileket is riasztottak.

Az oltásban nagyatádi, barcsi, kaposvári, nagykanizsai és szigetvári hivatásos tűzoltók mintegy negyvenen, a lábodi és a görgetegi önkéntes tűzoltók és civilek félszázan vettek részt. A helyszínre hat gépjárműfecskendőt, négy vízszállítót és öt lajtos kocsit irányítottak.

Az igazgató tájékoztatása szerint a tűz Lábod egyik szélső utcájának házait is veszélyeztette, de sikerült időben megfékezni  a tüzet és lehatárolni a területet. Az oltás során senki nem sérült meg, az erős szél azonban rendkívül megnehezítette a tűz oltását - tette hozzá Horváth Jenő.

Elmondta, hogy este hat óra után már az utómunkákat végezték, s ezzel egy időben összehívták az erdőgazdálkodókat - állami, erdőbirtokossági és magánerdő károsodott -, hogy tájékoztassák őket és megbeszéljék a beosztást a következő 24 órás őrzéshez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb magyar mentő halálát okozta koronavírus-fertőzés

Újabb magyar mentő halálát okozta koronavírus-fertőzés

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT

Budapesti pláza parkolójában bukkant fel a McLaren újdonsága, a GT