szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elfogta a rendőrség a dögei halálos cserbenhagyásos gázolás gyanúsítottját, a 23 éves helyi lakos ellen őrizetbe vétele nélkül, szakértők bevonásával folytatódik az eljárás - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője pénteken.

A Kisvárdához közeli településen szerdán, nem sokkal éjfél előtt egy autó elgázolt egy 38 éves gyalogost, majd megállás nélkül továbbment; a sérült a kórházban csütörtökön meghalt - emlékeztetett Hajas Zoltán rendőr őrnagy. Tájékoztatása szerint a nyomozók a helyszínen maradt járműmaradványok alapján megállapították a személygépkocsi típusát (egy régebbi gyártmányú, sötét színű autóról van szó). Az adatgyűjtés követően egy dögei tanyán meg is találták a gépkocsit, s a bevont szakértő is megerősítette, hogy az volt a gázoló jármű. 

Az autó tulajdonosát és hozzátartozóit kihallgatták, s így terelődött a gyanú a tulajdonos 23 éves fiára, aki előbb tagadta a cserbenhagyásos gázolást, majd az elé tárt bizonyítékok hatására beismerte azt.    

A gyanúsított vallomásában elmondta, hogy apja tudta nélkül szerezte meg a kocsi indítókulcsát, és - bár jogosítványa nem volt - 14 éves barátjával elhatározták, autóznak egyet. A sebességváltásban a 14 éves barát segített a semmilyen autóvezetési ismerettel sem rendelkező 23 éves társának, így csak előre tudtak haladni a járművel - jegyezte meg a rendőrségi szóvivő.     A fiúk azt vallották, hogy az úton későn észlelték az állításuk szerint ott fekvő férfit, így elütötték, majd pánikba esve visszamentek a tanyára, lezárták a kocsit, és megbeszélték, senkinek sem szólnak a történtekről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!