"Ne járjon buliba" - a rendőrök is mulasztottak a West Balkán-tragédiában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A West Balkán-tragédia szerdai ítélethirdetésén a bírónő a rendőröket is elmarasztalta, amiért a számos bejelentés ellenére nem mentek ki azonnal a helyszínre - írja a Blikk.

Mint megírtuk: a West Balkán-tragédiában szerdán született elsőfokú ítélet, a bíróság szerint Sz. Győző, a West Balkán egyik tulajdonosa és ügyvezetője, K. Tamás és Cs. József, a Noise Night Life szervezői, illetve H. István, a West Balkán biztonsági őreinek főnöke tehetők felelőssé a halálos tömegszerencsétlenségért. Ezért az ítélet mellett a vádlottakat mellékbüntetésként két évre eltiltották a rendezvényszervező, illetve H. István ese­tében a biztonsági foglalkozás gyakorlásától.

A bírónő a Blikk szerint kiemelte, a rendőrök is mulasztottak, amikor a számos bejelentés ellenére nem mentek azonnal ki a helyszínre. Erről a 107-es segélyhívó rögzített hívásai tanúskodtak. "Nincs levegő, jöjjenek ki, fuldoklunk, pánik van, úgy hallottam, megkéseltek valakit, nagy a tömeg" - hívta fel valaki a rendőrséget. A válasz azonban az volt: "ne járjon buliba, akkor nem lesz tömeg". A másik hasonló bejelentésre pedig ezt mondták a rendőrök: "Tegyen feljelentés könnyű testi sértésért, nem megyünk ki."

Január 15-én a 17 éves K. Kingát, Cs. Emesét és a 21 éves R. Ritát agyontaposták a bepánikolt bulizók a West Balkán nevű budapesti szórakozóhelyen. Az esetben tucatnyinál több ember sérült meg.