szerző:
MTI

Törvényességi felügyeleti kérelemmel a Legfőbb Ügyészséghez fordult a napokban a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának nyolc társadalmi delegáltja - közölte Gráf Csilla kurátor.

Gráf Csilla elmondta, azért jártak el így, mert "sokszorosan, ismétlődően jogszabálysértőnek vélik" a közalapítvány működését, különösen a kuratórium elnökének tevékenységét. A kurátor hozzátette, a testület és különösen annak elnökének, Czeglédy Lászlónak a "tevékenysége ellentétes a jogi normákkal, és ezáltal veszélybe kerül az alapítvány céljának megvalósulása".

Véleménye szerint ezzel egy időben a 29 kurátorból álló testület 15 tagja rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte, mivel szerintük az elnök "hónapok óta nem hív össze ülést és így nem tárgyalhatók korábbi üléseken elmaradt fontos kérdések".

Gráf Csilla ezek közé sorolta a közszolgálati műsorszolgáltatási követelmények érvényesülését és a tavalyi év gazdálkodásának áttekintését.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Média

MTV: rendeződhet a székházbérlet ügye

A közeljövőben rendeződhet a Magyar Televízió (MTV) Szabadság téri székházának bérleti ügye - tudta meg a közszolgálati médium menedzsmentjének egy név nélkül nyilatkozó tagjától az MTI.

MTI Itthon

MTV: átdolgozzák a reorganizációs tervet

Az időközben történt változások miatt át kell dolgoznia az intézmény reorganizációs tervét a Magyar Televízió (MTV) menedzsmentjének - mondta Rudi Zoltán elnök.

MTI Itthon

Ösztöndíjas roma gyakornokok az MTV-ben

A médiában megjelenő hiteles romakép kialakítását célul kitűző program indul a Magyar Televízióban (MTV), a kezdeményezés eredményeképpen öt cigány gyakornokot egy éven keresztül foglalkoztat majd a köztévé - közölték a roma ösztöndíjas program elindítói csütörtökön budapesti sajtótájékoztatójukon.

hvg.hu Itthon

Kidolgozták az MTV Etikai Kódexét

Az MTV múlt héten megalakult Választási Irodája kidolgozta és Etikai Kódexbe foglalta a kampány idején követendő műsorkészítési szabályokat, amelyeket azután hoznak nyilvánosságra, miután újságíró-szakmai szervezetek is véleményezték.

Az Európai Bizottság megvétozza a Siemens és az Alstom vasúti üzletágának egyesülését

Az Európai Bizottság megvétozza a Siemens és az Alstom vasúti üzletágának egyesülését

Több gyereket szakíthattak el a családjuktól Amerikában, mint eddig mondták

Több gyereket szakíthattak el a családjuktól Amerikában, mint eddig mondták

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

Marabu Féknyúz: Csak a szerénység

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

A XX. kerület sem kér a túlóratörvényből

A XX. kerület sem kér a túlóratörvényből

"Ostoba szenteskedő törpe": John Bercow, a brit parlament popsztárja

"Ostoba szenteskedő törpe": John Bercow, a brit parlament popsztárja