MTI Kormány

Indonéziába repül Orbán Viktor

A kormány több prominens képviselőjével együtt, három napos látogatásra indul Indonéziába Orbán Viktor. Jakartában kereskedelmi, oktatási, halászati és vízügyi témák is napirendre kerülnek.

MTI / hvg.hu Itthon

Már a Századvég is zuhanást mért a Fidesznél

Noha mérséklődött a Fidesz-KDNP támogatottsága, a választók közel kétharmada a négyéves ciklus kitöltését várja a kormánypártoktól - derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatási adataiból. A kormánynak is dolgozó intézet végre közölt olyan adatokat is, amelyek mutatják, mennyire elfogadott vagy támogatott a lakosság körében a Fidesz.

MLF Itthon

Tarlós kirúgta, Orbánék felvennék Vitézyt

A kormánynak fog dolgozni a Tarlós István kezdeményezésére leváltott Vitézy Dávid – értesült a hvg.hu. Úgy tudjuk, a kabinet az országos közlekedési átszervezési programban számít a volt BKK-vezér szakértelmére.

MLF Itthon

Meglepő fordulat: kivonulhat az országból a TV2

Fontolgatja a februárban magyar tulajdonba került TV2, hogy jövőre kiviszi a főcsatornáját külföldre, így megszabadul a médiaszabályozás szigorától. A társaság korábban abban reménykedett, hogy a kábelcégektől szedhető programdíjból hozza rendbe a költségvetését, ellensúlyozza reklámbevételeinek csökkenését és a reklámadót, de az RTL-re tüzelő kormány végül neki is megtiltotta, hogy ezt a díjat beszedje. Bár a kabinet az állami hirdetések révén támogatja a TV2-t, még mindig nem alkotta meg azt a rendeletet, amellyel valóban "segítene" a társaságon, így a cég alternatív megoldásokat keres.

MLF Itthon

Reggel magyarázza ki magát a támadásba lendült Orbán

Előre tör a kommunikációs fronton Orbán Viktor: a kormányfő egyik interjút adja a másik után. Miután a Fidesz az utóbbi hetekben defenzívába került, most újra „támadásba lendült” a kormányfő vezetésével. A hvg.hu úgy értesült, a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban akarja megmagyarázni az elmúlt napok meglepő történéseit.

MLF Itthon

Habony stábja találta ki a drogtesztet

Hetek óta keresi Orbán Viktor kommunikációs stábja a gyógyírt a Fidesz népszerűség-csökkenésére. A hvg.hu információi szerint ennek jegyében dobták be a drogteszt ötletét abban bízva, hogy a kábítószer-fogyasztókkal szembeni félelem mozgósító erejű, megnyerhetők az ügynek a gyerekeiket a drogoktól féltő szülők. Csakhogy még a Fidesz-frakcióban is úgy vélik, az egész egy PR-fogás.

MLF Itthon

Újabb front az Orbán–Simicska-háborúban: ellen-Hír Tv épülhet?

Újabb fronton folytatódhat a jobboldali médiát terhelő konfliktus. Míg a köztévében több híradót és közéleti műsort terveznek, a Hír Tv-ben elébe mentek a dolognak. A Simicska érdekeltségébe tartozó csatorna megpróbálja magához kötni a munkatársait, nehogy átcsábítsák őket és a segítségükkel felépítsenek egy ellen-Hír Tv-t.

MLF Itthon

Újabb offenzívára készül az újjászervezett Orbán-stáb

Mivel a tüntetések és a népszerűségvesztés miatt úgy ítélte meg, „helyzet van”, újjászervezi a miniszterelnök a kommunikációs stábját. Habony Árpád is egy jól körülhatárolt feladatkört kapott a csapatban, pedig úgy tudjuk, a miniszterelnöki főtanácsadó szeretett volna három megnyert választás után „elemelkedni” a napi politikai ügyektől.

MLF Itthon

Kósa jókedvűen számolt be az új-zélandi buliról a fideszeseknek

Kínosnak tartják a Fideszben Kósa Lajos ügyeit. A pártban úgy vélik, az ügyvezető alelnök képtelen fegyelmezni magát, elszabadult hajóágyúként viselkedik, igaz, ezt nem merik a szemébe mondani. Ugyanakkor azt is zavarónak tartják, hogy „egy párhuzamos világban él”, hétfőn például jókedvűen számolt be párttársainak az új-zélandi kiruccanásáról.

MLF Itthon

Orbán ideológusa magyarázta az "orbánizmust" Varga embereinek

Összeterelték az egyik minisztérium vezető munkatársait péntek reggel, hogy oktatást tartsanak nekik arról, hogy miért korszakhatár 2010, mi volt előtte és milyen célokat követ mostanság a kormányzás, hogyan kell az egyes lépéseket értelmezni. A jogász, közgazdász végzettségű hivatalnokokat többek között a miniszterelnök tanácsadója Tellér Gyula okosította ki, akinek tanulmánya nagy hatással volt a „illiberalizmus” gondolatát is tartalmazó tusnádfürdői orbáni beszédre.

hvg.hu Itthon

Orbán igazodik a németekhez: jön a nagy fordulat?

Jelezte Berlin az Orbán-kormánynak, hogy nincs helye a különutas politikának, így a miniszterelnök kész változtatni a politikáján, jelenleg a fordulat előkészítése zajlik – állítja egy magas rangú fideszes forrás. Ám egyelőre ennek nem látni a jeleit, igaz, forrásaink szerint az erősen centralizált kormányzati rendszer csak nagyon lassan lenne képes irányt változtatni.

MTI Kormány

Varsóból megint beszóltak a kormánynak

Lényegesen kisebb volt az internetadó bevezetése elleni tiltakozásoknál a korrupció elleni szombati tüntetés, amelyen nem csak a kormányt, hanem az egész politikai osztályt bírálták a lengyel Rzeczpospolita írása szerint.

MLF Itthon

Orbán ma tárhatja fel kormánya rejtegetett terveit

Egész napos zárt frakcióülést tart a Fidesz és a KDNP, és a képviselők arra számítanak, hogy Orbán Viktor végre felfedi a 2014 és 2018 közötti ciklusra vonatkozó nagy terveit. Korábban kormányzati források arról beszéltek a hvg.hu-nak, a kabinetben szűk körben folyt a tervezés, de az önkormányzati választásokra való tekintettel nem hoztak nyilvánosságra semmit ezekből, még arra is figyeltek, hogy semmi ne szivárogjon ki.

M. László Ferenc Itthon

Megijedtek a Fideszben: a netadó égeti rájuk a diktatúra bélyegét

Orbán Viktor az utolsó percig ragaszkodott az internetadóhoz, és csak akkor hátrált meg, amikor látta, hogy a törvénytervezet olyanokat is az utcára visz, akiket korábban nem érdekelt a politika. Információink szerint erre figyelmeztette egy közvélemény-kutatás is. Ám a miniszterelnök továbbra sem mondott le „az interneten keletkező hatalmas extraprofit” megadóztatásáról, csak azt ismerte fel, a lépést kommunikációs szempontból nem készítették elő megfelelően.

M. László Ferenc Itthon

"Vannak, akik egy kicsit sóvárogva nézik Orbán döntéseit"

Meglepetést okozott Erdélyben, hogy Orbán Viktor nem a Fidesz támogatásával alapított párt, hanem a korábban élesen bírált RMDSZ mellett tette le a voksát az elnökválasztási kampányban. A szövetség elnökét, a volt román miniszterelnök-helyettest a magyar kormányfőhöz fűződő viszonyáról, Orbán romániai megítéléséről kérdeztük. Arra is kíváncsiak voltunk, okozhat-e gondot az Amerika mellett elkötelezett Romániában élő magyarságnak Budapest új keletű oroszbarátsága.

MLF Itthon

Megkopott Orbán személyes varázsa?

Több „billegő” várost is végiglátogatott Orbán Viktor az önkormányzati választás kampányának hajrájában, hogy rávegye az ott lakókat, hogy kormánypárti polgármestert válasszanak. A miniszterelnök bevetése felemásra sikeredett: a 12 városból 5-ben megverték a Fideszt, Szombathelyen pedig hiába újrázott a fideszes polgármester, a közgyűlésben kénytelen lesz együttműködni ellenzékével.

hvg.hu Itthon

Megsajnálta Szijjártót Kósa a medencés villája miatt

Meglepő kijelentéseket tett a nagyobbik kormánypárt második számú vezetője egy, a héten megjelent interjújában. Kósa Lajos sajátosan értékelte Szijjártó Péter lakásvásárlását, de volt egy-két szava Lázár János kinevezési módszereiről, a baloldali politikusokat pedig apró majmokhoz hasonlította.

1 2 3 4 5 6 7
58
Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke

Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke

Vidnyánszky felrúgott egy széket a POSZT-on, most utánaröpült az egész fesztivál

Vidnyánszky felrúgott egy széket a POSZT-on, most utánaröpült az egész fesztivál

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?

Vitézy: Debrecennyi ember költözhet Budapestre és az agglomerációba, és akkor a főváros közlekedhetetlenné válik

Vitézy: Debrecennyi ember költözhet Budapestre és az agglomerációba, és akkor a főváros közlekedhetetlenné válik

Zebrán ment neki a 15 éves lánynak egy türelmetlen autós Veszprémben

Zebrán ment neki a 15 éves lánynak egy türelmetlen autós Veszprémben

A győri polgármester "égbekiáltó baromságnak" nevezte az országos kórház-főigazgató kijelentését

A győri polgármester "égbekiáltó baromságnak" nevezte az országos kórház-főigazgató kijelentését

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

Korrupcióüldözés Szlovákiában: pár másodperccel a szabadulását követően vették őrizetbe a politikust

Korrupcióüldözés Szlovákiában: pár másodperccel a szabadulását követően vették őrizetbe a politikust

A címlapról ajánljuk