Nyikos László a Jobbik pénzügyminiszter-jelöltje

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy állami vagyonkataszter elkészítését sorolta első teendői közé a 67 éves Nyikos László, a Jobbik pénzügyminiszter-jelöltje, akit a párt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján mutatott be Vona Gábor elnök.

Nyikos László - volt MSZMP-tag - közgazdász végzettségű, a rendszerváltás előtt,  1973-tól 1984-ig a Pézügyminisztérium ellenőrzési főigazgatóságának vezérigazgató-helyettese, majd 1984 és 1988 között a Szakszervezetek Elméleti Kutatóintézetének igazgatóhelyettese. 1988-ban a bonni Friedrich Ebert Alapítvány ösztöndíjasa, 1988–1989-ben a Szakszervezetek Országos Tanácsának gazdaságpolitikai osztályvezetője. 

Nyikos László
©

Nyikos László 1989-től 2001-ig az Állami Számvevőszék alelnöke. Jelenleg a Nyugat-magyarországi Egyetem docense, az Országos Doktori Tanács tagja. A 2010-es országgyűlési választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos listájának 18. helyezettje.

Mint újságíróknak elmondta, egy állami vagyonkataszter elkészítése megmutatná, hány hektár rétje, földje, nemzeti parkja és mennyi ingatlana van az államnak Magyarországon és külföldön. Hozzátette, hogy hasonló leltárt kellene készíteni az államadósságról. Ezeket a jelentéseket, elképzelései szerint, az ÁSZ hitelesítené.