A versenytársánál jóval többet kérő, referenciák nélküli cég nyerte el a Malév Rt. egyik tenderét, amelyet a légitársaság munka-, tűz- és környezetvédelmi feladatok elvégzésére írt ki - állítja Szijjártó Péter fideszes képviselő, aki szerint a közpénzügyi államtitkár „falazik” valakiknek a tender ügyében. Keller László visszautasította Szijjártó kijelentését, az ÁPV Rt. pedig vizsgálja az ügyet.

Szijjártó Péter felszólította Keller László közpénzügyi államtitkárt, hogy haladéktalanul adjon számot arról, mit tett annak a Malév-tendernek az ügyében, amelyben a győztes Carriere Kft. - amely korábban színész- és modellügynökségként tevékenykedett - 720 millió forintért vállalta el azt a munkát, amelyet a szintén meghívott, ám az üzlettől elesett EU-Syncronic Kft. 400 millió forintért vállalt volna el. A fideszes képviselő szerint a győztes kft nem rendelkezett referenciával, és tevékenységi körébe csak a tender megjelenésének napján vette fel a biztonsági feladatokat. Lapinformációkra hivatkozva Szijjártó - aki az ügyet "a szocialista klientúra baráti mutyizásának" nevezte - kijelentette: Huszty András, a Malév igazgatótanácsának lemondott elnöke baráti kapcsolatban áll a projektért felelős Malév-vezetővel, aki pedig a Carriere Kft. vezetőjével van barátságban.
Keller László közleményben utasította vissza Szijjártó Péter állítását, miszerint ő "falazna" valakinek a pályázat ügyében. A szocialista politikus bízik abban, hogy "miután a képviselő meggyőződik hamis állítása ellenkezőjéről, lesz lelki ereje a sajtó nyilvánossága előtt elnézést kérni" tőle. A Carriere Kft. ügyvezetője az Indexnek elmondta: a kft-nek "fogalma sem volt" arról, hogy a Malév ilyen tendert ír ki, a meghívás teljesen váratlanul érte őket, a Malévvel kötött szerződésről azonban nem nyilatkozott.
Az ÁPV Rt. március óta vizsgálja a pályázat körülményeit. A pénzügyminiszter már korábban kezdeményezte a pályázat ellenőrzését; a vizsgálat várhatóan május közepén zárul le, érdemi döntést, ha szükséges, a jelentés ismeretében hoznak - közölte a tárca szóvivője. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hóból gyúrt betűkkel írták ki a Parlament elé, hogy "O1G"

Hóból gyúrt betűkkel írták ki a Parlament elé, hogy "O1G"

Rendesen átalakítják az európai kézilabdakupákat

Rendesen átalakítják az európai kézilabdakupákat

Talán még a világvégét is túl lehetne élni ebben az autóban

Talán még a világvégét is túl lehetne élni ebben az autóban

Újabb milliárdok ömlenek a felcsúti fociba tao-támogatás címén

Újabb milliárdok ömlenek a felcsúti fociba tao-támogatás címén

Révész Sándor: Vértanúk – csere!

Révész Sándor: Vértanúk – csere!

Gyűjtést szervez a Momentum, hogy pótolják a Kossuth téri tüntetésen megrongálódott szánkókat

Gyűjtést szervez a Momentum, hogy pótolják a Kossuth téri tüntetésen megrongálódott szánkókat