Tetszett a cikk?

A Fidesz nem támogatja a kedvezménytörvény módosítására irányuló javaslatot - közölte Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke a kormány szerdai ülése után. A kormány azt szeretné, hogy a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) által elfogadott kedvezménytörvény-módosítást kivételes eljárással, a házszabálytól való eltéréssel tárgyalja az Országgyűlés.

Németh Zsolt szerint a módosítás az eredeti törvénynek a határon túli magyarok önszerveződését segítő részét "egyszerűen törli". A kormány változtatási szándékával kiüresíti, "leselejtezi a magyar igazolványt". A Fidesz-frakció elnöksége csütörtökön tárgyal a kormány javaslatának kivételes és sürgős eljárásban történő tárgyalásának a támogatásáról.
A törvény sürgős tárgyalása a Máérten részt vevő határon túli szervezetek kérése volt - mondta Gál J. Zoltán kormányszóvivő a szerdai kormányülést követően. A kormányszóvivő szerint a házszabálytól való eltéréséhez az ellenzék hozzájárulása szükséges, de a kormány bízik abban, hogy nincs olyan párt az Országgyűlésben, "amely kárt akarna okozni a határon túli magyaroknak", így az ellenzék is hozzájárul majd a sürgős tárgyaláshoz. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!