Tetszett a cikk?

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium nyilvánosságra hozta azt a jelentést, amely a magyarországi professzionális labdarúgás közpénzből történő finanszírozásának összegzését tartalmazza. A 2002-2003-as szezonban a közvetlen és közvetett támogatások összege meghaladta a 3 milliárd forintot.

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium 30 millió forinttal segítette a Kispest-Honvédot, továbbá a bajnokság során összesen 288 millió forint értékben biztosította az állami sportvagyonhoz tartozó stadionok használatát. A 3 milliárd forint fennmaradó részét az önkormányzatok juttatásai, az állami vállalatok által nyújtott 96 millió forintos szponzori támogatások és a Magyar Televízió 1 014 600 millió forintos jogdíjai adták. A szurkolói károkozások helyreállítására a GYISM, a MÁV Rt. és a BKV Rt. összesen mintegy 7,4 millió forintot költött. A felmérés során kiderült, hogy az állami pénzek útja viszonylag jól követhető, de az önkormányzatok esetében nincs áttekinthető nyilvántartás. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új funkciót kapott az Instagram, jönnek a csoportos élő közvetítések

Új funkciót kapott az Instagram, jönnek a csoportos élő közvetítések

Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát

Az iskolások százmilliói fizethetik meg a vírusválság árát

Radar360: Kínai vakcinapara és egy videó arról, mi megy a kaszinókban

Radar360: Kínai vakcinapara és egy videó arról, mi megy a kaszinókban