Tetszett a cikk?

A Fidesz-frakció fővárosi képviselői úgynevezett Budapest-csomagot nyújtottak be a jövő évi költségvetéshez, amely 21 módosító indítványból áll - közölte a Fidesz fővárosi elnöke szerdán.

A módosító javaslatok elfogadása összesen 95,6 milliárd forint többletforrást jelentene a fővárosnak - tette hozzá három kerületi polgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás. Javaslataik közül kiemelte azokat az indítványokat, amelyek a Budapesti Közlekedési Szövetség létrehozására és a BKV-tarifa jelentős csökkentésére, a rendőrhiány megszüntetése érdekében Budapest-pótlék bevezetésére, továbbá a Margitsziget épített és természetes környezetének rehabilitálására irányulnak. Deutsch a 4-es metró építése kapcsán szólt arról is: a törvényes határidőn messze túlnyúlva még mindig nem írták alá a főváros és a kormány közötti megállapodást. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Örömlányok tüntetnek Németországban a koronavírus-korlátozások ellen

Örömlányok tüntetnek Németországban a koronavírus-korlátozások ellen

Megint új diákhitelt vezetnek be Magyarországon

Megint új diákhitelt vezetnek be Magyarországon

Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai teknős

Szarvacskákat visel a szemhéján egy ritka kínai teknős