Tetszett a cikk?

A nyomozási bíró február 29-ig meghosszabbította Rejtő E. Tibor és társai előzetes letartóztatását - közölte Albert Viktor, a Fővárosi Bíróság sajtótitkára csütörtökön.

A Budai Központi Kerületi Bíróság november 25-én döntött Rejtő E. Tibor, Bitvai Miklós, Garamszegi Gábor és El Abed Hasszán előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról. A határozat ellen a szír férfi kivételével valamennyien fellebbezést nyújtottak be - mondta Albert Viktor. Hozzáfűzte, a másodfokú döntés néhány napon belül várható.Elmondta azt is, hogy november 26-án a bíróság nyomozási csoportjának döntése alapján Garamszegi Gábort öt millió forint óvadék ellenében házi őrizetbe bocsáthatták volna, ám egyrészt az óvadékot még nem helyezték letétbe, másrészt az ügyészség fellebbezést nyújtott be ez ellen a határozat ellen.Tájékoztatás szerint a Rejtő E. Tibort, a K and H Bank volt vezérigazgatóját védő ügyvéd szabadlábra helyezési kérelmet terjesztett elő, amelyet a Fővárosi Főügyészség annak tartalma alapján a bírói meghosszabbítás elleni fellebbezésként továbbított az elbíráló fórum felé. A Pesti Központi Kerületi Bíróság még szeptember 7-én helyezte előzetes letartóztatásba Rejtő E. Tibort és három társát, szökés, elrejtőzés lehetősége, valamint a büntetőeljárás megnehezítésének, a tanúk befolyásolásának és az okiratok elrejtésének veszélye miatt.Október 6-án a Budai Központi Kerületi Bíróság további két hónappal hosszabbította meg a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Az elsőfokú bírói végzés indoklása szerint Rejtő E. Tibor alaposan gyanúsítható azzal, hogy hatáskörét túllépve, a bank belső szabályzatát megszegve arra utasította a K and H Equities brókercég alkalmazottait, hogy Kulcsár Attila ügyfeleinek ne küldjenek kimutatást számláik egyenlegéről. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Politico: Így szakította szét Orbán Viktor az Európai Uniót és így úszta meg

Politico: Így szakította szét Orbán Viktor az Európai Uniót és így úszta meg

Baszkföldön sem hajlandó mindenki felejteni és megbocsátani az ETA-nak

Baszkföldön sem hajlandó mindenki felejteni és megbocsátani az ETA-nak

Tüntetni fognak a szlovák szurkolók, hogy újra járhassanak focimeccsre

Tüntetni fognak a szlovák szurkolók, hogy újra járhassanak focimeccsre