szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az állami ünnepséghez kapcsolódóan március 11-16. között kizárólagos közterület-használatot engedélyezett szerdán a fővárosi önkormányzat szakbizottsága a Miniszterelnöki Hivatalnak (MeH) a Kossuth térre. Hasonlóképpen az ünnepségsorozat keretében ugyancsak a MeH használhatja 14-én 15-én a Roosevelt teret is.

A bizottság egy februári döntésének visszavonása következtében mégsem lesz vásár március 8-tól 27-ig a Baross tér kerengőrészében. A külföldön lévő Demszky Gábor nevében eljáró Szolnoki Andrea általános helyettes ugyanis kedden felfüggesztette a városképvédelmi bizottság február 16-i engedélyezésről szóló határozatát. A főpolgármester helyszíni kiosztású álláspontja szerint ez a vásár akadályozná a gyalogosforgalmat a térségben, ami a 2-es metró új kijáratának építése miatt amúgy is szűk keretek között történhet. A korábbi döntés visszavonását az ellenzékieknél egyel több kormánypárti szavazattal fogadták el. 

Húsvéti vásárt tarthat viszont csütörtöktől március 27-ig a Fővám téren egy kft. A téren március 15-től nyolc hónapon át működtetheti egy rt. két vendéglátó teraszát, amelyek között néhány méter távolság lesz a gyalogosok közlekedésére. Szinte egyhangúlag utasította el a bizottság azt az ismételt kérelmet, amely alapján április 30. és május 1. között "kelet-európai járműipar gyöngyszemei" elnevezésű Trabant-Wartburg autó bemutatót rendeztek volna a Felvonulási téren.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Hiller újabb ünnepnapot akar

Január 31-ét nyilvánítsák a köztársaság napjává - szorgalmazta Hiller István kultuszminiszter egy budapesti konferencián kedden.

MTI Itthon

Lendvai Ildikó hazaküldetné a Fidesszel a gazdákat

Az MSZP arra kéri a Fidesz elnökét, hogy szólítsa fel a tüntető gazdák közötti híveit a március 15-i nemzeti ünnep tiszteletben tartására, hogy a traktorok otthon ünnepeljenek - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Turi-Kovács Béla, a Fidesz frakcióvezető-helyettese elutasította azt, hogy a gazdáknak a nemzeti ünnepre való hivatkozás miatt kellene hazamenniük.

MTI Itthon

A gazdáknak el kell hagyniuk a Kossuth teret

A rendőrség nem engedélyezi a Parlament előtti tüntetés folytatását, a gazdák azonban megtámadják a határozatot. Jövő héten újabb traktorok érkeznek a fővárosba.

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Csillagporos emlékek, bűnök és vétkek Woody Allen új önéletrajzában

Fricska az Apple-nek: a Xiaomi úgy tünteti el a műanyag 60%-át, hogy közben megtartja a töltőt

Fricska az Apple-nek: a Xiaomi úgy tünteti el a műanyag 60%-át, hogy közben megtartja a töltőt

A washingtoni tárgyalás után is folytatódott a harc Hegyi-Karabahban

A washingtoni tárgyalás után is folytatódott a harc Hegyi-Karabahban