szerző:
MTI

Az MDF-es frakcióvezető-helyettes három lépést javasolt a miniszterelnöknek az elkövetkező időszakra a kistelepülésen élők életkörülményeinek javítása érdekében hétfőn a parlamentben.

Az ellenzéki politikus a kormányfő napirend előtti felszólalására reagáló beszédében úgy értékelte, állami szinten kellene szabályozni a tömegközlekedési szolgáltatók, a MÁV és az autóbusz-társaságok feladait, össze kellene hangolni a menetrendeket, mert a vidéken, a falvakban élő, munkába vagy iskolába igyekvő embereknek nagy problémát jelent a menetrendek összehangolatlansága, egyes járatok megszüntetése.

Kezdeményezte annak a garantálását is, hogy a Magyar Posta önhatalmúlag ne vezethesse be a mobil postai szolgáltatásokat azokon a településeken, ahol a település vezetői és az ott élők tiltakoznak ez ellen.

Dávid Ibolya harmadik intézkedésként azt javasolta, hogy Gyurcsány Ferenc kezdeményezze, hogy a koppenhágai szerződésben foglaltaknál korábban hozzák egységes szintre a 15 régi uniós tagország és a tavaly csatlakozott 10 tagállam támogatását. Szerinte az eddigi közös agrárpolitika "antiszociális volta miatt" célul kell kitűzni, hogy 25 százalékkal csökkentsék a régiek támogatását, és körülbelül ugyanilyen összeggel emeljék meg az újakét.

Dávid Ibolya  beszélt arról, hogy az elmúlt három évben minden kormányzati kezdeményezés két cél jegyében, az igazságosság és a versenyképesség jegyében fogalmazódott meg. A Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány ideje alatt meghirdetett programokat sorolva úgy értékelte, hogy jobb, illetve elég lett volna egy program, amit végig is visznek.

Úgy értékelte, hogy a versenyképesség tekintetében nem sikerült elérni a kitűzött célt, mert Magyarország veszített versenyképességi pozíciójából, visszacsúszott az ezzel kapcsolatos nemzetközi listán. Mint mondta, Magyarország veszített hitelképességéből, és az ország devizapiaci kockázata terén is romlás tapasztalható.

Az MDF képviselője hangsúlyozta, nem a múltról, a jelenlegi és az előző kormány teljesítményének összehasonlításáról kell szólnia a politikának, hiszen a nyugdíjasokat, a gyermekeket nevelőket jobban érdekli jelenük és jövőjük, mint a "számháború".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Gyurcsány: lépések az egészségügyben

A kormány biztosítani szeretné, hogy Magyarországon a települések, illetve a lakások legalább 90 százalékában 15 percen belül odaérjen a mentő - jelentette be Gyurcsány Ferenc a parlamentben.

MTI Gazdaság

Veres: újabb hiánycsökkentő lépések júliusig

Intézkedések nélkül a tervezett államháztartási hiány nem teljesül, ezért még az év első felében további lépéseket kell tenni - jelentette ki egy televíziós műsorban Veres János pénzügyminiszter pénteken.

Társadalom

A Gyurcsány-kormány 100 lépés programja

A közbeszéd tematizálására irányuló előrehozott kampányakció, a költségvetési bevételek növelésére szolgáló program vagy a lehetőségek figyelembevételével összeállított reformsorozat - bármelyik értékeléshez találni érveket a Gyurcsány-kormány 100 lépés programjában.

MTI Gazdaság

A kamara 25 lépése a 100 lépés programhoz

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 25 pontból álló javaslatot dolgozott ki a kormány 100 lépés programjának sikeres végrehajtásához. A gazdaság szereplőinek érdeke, hogy ne növekedjen a vállalkozói teher, és javuljon a versenyképesség - mondta Parragh László, az MKIK elnöke.

Itthon

Törvénymódosítások a 100 lépés keretében

Négy törvényjavaslat kerül a kormány elé a héten a száz lépés programból. Ezek háttéranyagát kapta meg pénteken az Országos Érdekegyeztető Tanács, amelynek ülésén a miniszterelnök is részt vett – írja a Világgazdaság.

Kásler beismerte: Soha nem tudunk annyit fizetni az ápolónőknek, mint Németországban

Kásler beismerte: Soha nem tudunk annyit fizetni az ápolónőknek, mint Németországban

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Rabszolgatörvény: országos sztrájkra készülnek a szakszervezetek

Rabszolgatörvény: országos sztrájkra készülnek a szakszervezetek

Egy év alatt csaknem 100 millió forint vesztesége lett a vizes vb-t szervező cégnek

Egy év alatt csaknem 100 millió forint vesztesége lett a vizes vb-t szervező cégnek

Adventi irodalmi naptár - december 9.

Adventi irodalmi naptár - december 9.

Megvan, ki lesz a BKK új vezére

Megvan, ki lesz a BKK új vezére